Κραυγή αγωνίας από τους «ξεχασμένους» εργαζόμενους στο Ερρίκος Ντυνάν

  • Iatropedia
Ως "άνευ προηγούμενου Γολγοθά" χαρακτηρίζουν την κατάσταση που βιώνουν εδώ και 4 χρόνια οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν καθώς έχουν νιώσει αστο..."πετσί" τους τι σημαίνεια απαξιώση και εργασία χωρίς αμοιβή!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας για «ξεπούλημα» του νοσοκομείου, και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν ότι απoποιήθηκε των ευθυνών του.

Τονίζουν δε ότι η τριμερής συμφωνία για αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, καταστρατηγήθηκε με περίπλοκα νομικά τερτίπια συνεργαζόμενων εταιριών που έλαβαν μέρος στον σχετικό πλειστηριασμό των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Όπως και να έχει, ένα νοσοκομείο -στολίδι και το υψηλής επιστημονικής κατάρτησης προσωπικό του παραμένουν σε κατάσταση ανασφάλειας και απαξίωσης και την βασική ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων τους φέρει η ελληνική Πολιτεία που οφείλει να διαφυλάξει εργασιακά δικαιώματα και το διαίωμα των πολιτών σε σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των εργαζομένων:

Εμείς οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν, εδώ και τέσσερα χρόνια βιώνουμε έναν άνευ προηγουμένου Γολγοθά, που κάποιοι υπαίτια προκάλεσαν, σε ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα – πρότυπο στο χώρο της Υγείας, δεδομένου ότι μας οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών.

Η δέσμευση της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς – Υπουργείου Υγείας – Κ.Ι.Ε.Ν. στις 28-3-2014, για την «καταβολή των πάσης φύσεως οφειλών προς τους εργαζόμενους» (memorandum of understanding, σελ.7) καταστρατηγήθηκε μετά από την «ύποπτη» ανακοπή, στην οποία πρoέβει η συνεργαζόμενη με το Νοσοκομείο εταιρεία ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε. κατά του συνόλου των εργασιακών διεκδικήσεων, μέσα από την λίστα κατάταξης του πλειστηριασμού.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν (Σ.Ε.Ν.Ε.Ν.) θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους:

1. Την πρώην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που συναίνεσε στο ξεπούλημα του Νοσοκομείου και το «ξεφόρτωμα» των εργαζομένων και την νυν αριστερή Διοίκησή του, για την επιμελώς αδιάφορη και απαξιωτική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους.

2. Την Τράπεζα Πειραιώς, ως επισπεύδουσα αρχή του «Αναγκαστικού Πλειστηριασμού», που εξασφάλισε 61.500.000 ευρώ σε προνομιακή θέση στον πίνακα κατάταξης.

3. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, που μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας και το ξεπούλημα του Νοσοκομείου, αποποιήθηκε πάσης φύσεως υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και φρόντισε με δόλο, να αποπληρώσει παραμονές του πλειστηριασμού τους αυλικούς του.

Συνένοχη θεωρούμε την θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς ΗΜΙΘΕΑ. Α.Ε. , σημερινή ιδιοκτήτρια του Νοσοκομείου , που ενσωμάτωσε στην Διοίκησή της, την προηγούμενη ηγεσία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και συνεχίζει προς την ολοκλήρωση της καταστρατήγησης των εργασιακών διεκδικήσεων.