Κραυγή αγωνίας από τους νεφροπαθείς της Λήμνου

  • Iatropedia
Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν εδώ και χρόνια οι νεφροπαθείς της Λήμνου καθώς οι νεφρολόγοι πάνε κι έρχονται αλλά πάντα παραμένουν λίγοι με αποτέλεσμα οι αιμοκαθαιρόμενοι του νησιού να βρίσκονται κάθε τόσο μπροστά στον κίδνυνο να μην μπορούν να υποβληθούν στην θεραπεία που τους διατηρεί στην ζωή...  

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με τελευταίο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου, οι κάτοικοι του νησιού ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βάλει τέλος στα χρονίζοντα προβλήματα της Μονάδας Αιμικάθαρσης του Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Λήμνου ενισχύοντάς την με επιστημονικό προσωπικό.

Οι ανάγκες της Μονάδας συνίστανται στην συνεχή παρουσία ενός γιατρού νεφρολόγου, δύο παθολόγων, ενός γενικού γιατρού, ενός αναισθησιολόγου και ενός χειρουργού. Κι αυτό δεν θα συμβεί αν δεν δοθούν και κίνητρα σε επαγγελματίες υγείας για να πάνε στο ακριτικό αυτό νησί. 

Η αιμοκάθαρση χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της νεφρικής ανεπάρκειας, μιας διαταραχής κατά την οποία υγρά, οξέα, ηλεκτρολύτες και φάρμακα δεν αποβάλλονται αποτελεσματικά με τα ούρα.