Κόβουν κονδύλια από τον «Ευαγγελισμό»- Δεν πληρώνουν εφημερίες στο Νοσοκομείο Νίκαιας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 20 εκατομμύρια ευρώ "κόβει" από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον "Ευαγγελισμό" η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν ξεσηκωθεί. Συγκεκριμένα, μειωμένα κατά 20 εκατ. ευρώ θα είναι τα έσοδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»για το έτος 2018.

Η απόφαση ΨΦΡΑ465ΦΥΟ-3ΝΒ (1) προβλέπει 161,06 εκατ. ευρώ, την ώρα που το 2017 το ίδιο κονδύλι έφτανε τα 180,01 εκατ. ευρώ. Κι όχι μόνον αυτό αλλά η απόφαση εκτιμά τα έξοδα στα 192,014 εκατ. ευρώ αναφέρει ότι υπάρχει ένα «πιθανό ταμειακό υπόλοιπο» ύψους 30,95 εκατ. ευρώ, το οποίο προστίθεται στα έσοδα προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός.

Το 2017, τα έξοδα του νοσοκομείου είχαν εκτιμηθεί στα 211,6 εκατ., ενώ υπήρχε ταμειακό υπόλοιπο 31,6 εκατ. ευρώ. Μέσα στο προηγούμενο έτος υπήρξαν 7 τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να φτάσει τελικά τα 220,75 εκατ. ευρώ.

 

Μην ξεχνάμε ότι στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην έκτακτη επιχορήγηση των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών με το ποσό των 8,9 εκατ. ευρώ, για να καλυφθούν ανάγκες.

ΣΕΝΕ

Σήμερα στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών για το ιατρικό μισθολόγιο και για τον 13ο και 14ο μισθό. Αλλά αυτά δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» που όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται για δυναμική αντίδραση , όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους γιατρούς στο Νοσοκομείο της Νίκαιας που διεκδικούν απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες.