Κώστας Λουράντος: Θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες με θέματα τύπου Novartis

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) ανέφερε μιλώντας χθες στην ΕΡΤ ότι δύο ακόμα επιχειρήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Και πρόσθεσε ότι από την καθημερινή του ενασχόληση στο φαρμακείο του, μπορεί να αντιληφθεί πόσοι γιατροί συνταγογραφούν συστηματικά φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών.

Αργότερα έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος του ΦΣΑ:

«Δεν είναι μόνο το σκάνδαλο NOVARTIS αλλά και οι χαριστικές πράξεις των Κυβερνήσεων υπέρ της βιομηχανίας με την απελευθέρωση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ …. πράγμα που αποτελεί άλλο σκάνδαλο του κράτους εις βάρος των πολιτών. Ούτε και μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης υπάρχει αλλά μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης εις βάρος της ιδιωτικής δαπάνης … Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν όσα αυθαίρετα τους κλέβει το κράτος με τις αυξήσεις των συμμετοχών και των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ. Ακούστε το ηχητικό …».

Ακούστε λοιπόν το ηχητικό από την ΕΡΤ:

Και σαν να μην έφταναν αυτές οι αποκαλύψεις, σε ανάρτησή του στο facebook σχετικά με την εμπειρία που είχε ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) την περίοδο 2006 – 2010, αναφέρει για τα αντιγριπικά εμβόλια κατά του πανδημικού ιού Η1Ν1, για τα οποία είχε γίνει εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού τον χειμώνα του 2009-10:

Η ανάρτηση

«Ο τότε υπουργός Υγείας είχε προβεί στην εισαγωγή μιας πρώτης δόσης του πρωτοεμφανιζόμενου εμβολίου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού. Ήταν τότε που όλα τα ΜΜΕ είχαν επιδοθεί σε μια απίστευτη διαφήμιση για τον απαραίτητο εμβολιασμό κατά του ιού, που θα προφύλασσε τους πολίτες από τον θάνατο! Ήταν τότε που ακόμα και υπουργοί ή βουλευτές πήγαιναν με…χαρά να κάνουν το εμβόλιο στα νοσοκομεία (υπό τις τηλεοπτικές πάντα κάμερες) για να πείσουν τους Έλληνες πολίτες για την αναγκαιότητα του. Ήταν τότε που μιλούσαν για ένα εμβόλιο που δεν είχε επαρκώς τεσταριστεί και που αρκετοί δεν πίστευαν στην αναγκαιότητα του. Λίγο αργότερα, ο υπουργός έδωσε εντολή για την προμήθεια και μιας δεύτερης μεγάλης ποσότητας, ώστε να… εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, όταν φαινόταν πλέον καθαρά η απροθυμία του κόσμου παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ. Τότε, ως πρόεδρος του ΙΦΕΤ είχα πει ένα τεράστιο “όχι” στην προμήθεια των εμβολίων, φέρνοντας το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο. Το ΔΣ, όμως, του ΙΦΕΤ μειοψηφώντας εμού και της κυρίας Αγγέλου, ως μέλος του ΔΣ, με ψήφους 7 έναντι 2, αποφάσισε να συμμορφωθεί με τις εντολές του υπουργού Υγείας, πράγμα που με οδήγησε σε παραίτηση”…