Κώστας Λουράντος για έκκληση Κουρουμπλή: Με ξένα κόλλυβα κηδεία δεν γίνεται!».

  • Iatropedia
Έκκληση στους φαρμακοποιούς έκανε το πρωί σήμερα από εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ώστε να μην παίρνουν τις συμμετοχές από τους ασφαλισμένους.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ωστόσο, όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κ. Λουράντος «αν πράγματι το υπουργείο πιστεύει ότι πρέπει να απαλλαγούν οι ασφαλισμένοι από την συμμετοχή τους, ας υλοποιήσει την πρόταση μας να μην υπάρχει συμμετοχή στα φάρμακα των ασφαλισμένων».

Και ο κ. Λουράντος συνεχίζει λέγοντας: «Οι φαρμακοποιοί μέχρι σήμερα έχουν σηκώσει τεράστιο οικονομικό βάρος διότι πληρώθηκαν μόνο το 50% του Μααρτίου και μάλιστα σε χαρτιά (καθώς δεν μπορούν να τα κάνουν ανάληψη) την ίδια στιγμή που καλούνται από τους προμηθευτές να πληρώσουν τις αγορές των φαρμάκων. Επίσης τέτοιου είδους δηλώσεις και εκκλήσεις σε συνδυασμό με την οικονομική κατάρρευση των φαρμακείων και την δυσκολία πληρωμής των χρεών τους προς τους προμηθευτές, δεν βοηθούν στο να συνεχίσουμε να πιστώνουμε ένα κράτος που δεν είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθεί στις υτποχρεώσεις του στο άμεσο μέλλον…Με ξένα κόλλυβα κηδεία δεν γίνεται!».