Κόντρας συνέχεια Άδωνι-Λουράντου με εξώδικα και προειδοποιήσεις! Τι άναψε φωτιές

  • Iatropedia
Μία κατηγορία, ένα εκατομμύριο Ευρώ και προειδοποιήσεις για προσφυγή στη δικαιοσύνη συνθέτουν για άλλη μια φορά τη σχέση των Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντου.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι σχέσεις των δύο ανδρών που συχνά πυκνά αλληλοκατηγορούνται, φαίνεται ότι βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο.

Αφορμή οι νέες κατηγορίες Άδωνι κατά Λουράντου πως έχει φορολογική δήλωση 1 εκατ. ευρώ, δήλωση που μπορεί κανείς να βρει ακόμη και στο διαδίκτυο όπως υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας.

Ο κ.Γεωργιάδης που σε πρόσφατες δηλώσεις του κατηγόρησε και για διαπλοκή με εταιρείες τον πρόεδρο του Φαρμακευτιθκού Συλλόγου Αττικής , έκανε τον Κώστα Λουράντο να …βγει από τα ρούχα του.

Με εξώδικο που απέστειλε στον Άδωνι Γεωργιάδη ζητά να ανακαλέσει άμεσα τις σχετικές δηλώσεις διαφορετικά θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Πάντως παρότι το εξώδικο του κ.Λουράντου φέρεται να έχει σταλεί στις 12 Μαίου ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει πως ουδέποτε έλαβε εξώδικο από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Όπως χαρακτηριστικά ανήρτησε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο

Ο κ.Λουράντος από την πλευρά του επισημαίνει ότι το 1 εκατ. ευρώ που επικαλείται ο Άδωνις Γεωργιάδης ως έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ, αφορά σε δύο φαρμακεία το δικό του και της συζύγου του και τα χρήματα δεν εισπράχθηκαν από τον Οργανισμό.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο εξώδικό του ο κ.Λουράντος: «Επειδή στις εν λόγω δηλώσεις προβήκατε εν γνώσει της αναληθείας αυτών αφού γνωρίζετε καλώς ότι ουδέποτε έχω συμμετάσχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε οιανδήποτε υπόθεση διαπλοκής, ουδέποτε έκανα “τζίρο” 1 εκ. ευρώ το χρόνο καθ’οσον το ανωτέρω ποσό αφορά σε δύο φαρμακεία, το δικό μου και της συζύγου μου, καθώς και ότι ουδέποτε έλαβα 1 εκ. το χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ, η δε γνώση σας αυτή αποδεικνύετε και από τις παρεμβάσεις των ακροατών σας, οι οποίοι σας ενημέρωσαν (αν ήθελε υποτεθεί ότι δεν το γνωρίζατε) ότι ο εν λόγω «τζίρος» αφορά δύο φαρμακεία».

Όπως όλα δείχνουν η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να συνεχισθεί δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να έρθουν και άλλα μέτρα κατά των φαρμακείων με βάση και τις απαιτήσεις της τρόικας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι χάνει το Ταμείο γιατρών-φαρμακοποιών από το 2015!

Στο ΠΕΔΥ ούτε για… συνταγές! Τα αγκάθια του συστήματος

Δείτε ποια φάρμακα μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ!

Νέα φάρμακα ελεύθερα χωρίς συνταγή! Αυξήθηκαν τα ΜΗΣΥΦΑ