Κόντρα γιατρών – υπουργείου για τις εξετάσεις ειδικότητας

  • Iatropedia
Επανέρχεται το θέμα της διαμάχης υπουργείου Υγείας και γιατρών με αφορμή το νομοσχέδιο που αλλάζει τον τρόπο χορήγησης ειδικότητας στους απόφοιτους της ιατρικής.

Σε κύκλο κινητοποιήσεων καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τους νέους γιατρούς με αφορμή τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ότι είναι «ειλημμένη απόφασή του για την καθιέρωση Πανελλαδικών εξετάσεων, για την έναρξη ειδικότητας».

Η κάθετη αντίθεση των Νέων Ιατρών Ειδικευομένων και του Ιατρικού Κόσμου, στο Νομοσχέδιο για τις «Ιατρικές Ειδικότητες και τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση» επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ιδιαιτέρως μετά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι αποφασισμένη να μην προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες πάντως οι υφυπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς διαβεβαίωναν τον κλάδο ότι το αναρτημένο στο διαδίκτυο Σχέδιο δεν κατέχει θέση Νομοσχεδίου αλλά κειμένου προς διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε και θα συνεχισθεί με όλα τα αρμόδια όργανα καθ’όλη τη διάρκεια του 2011 (και για όσο χρειασθεί)».

Ο ΙΣΑ μετά από αυτή την εξέλιξη, καλεί σε άμεση ετοιμότητα και εγρήγορση το σύνολο των Νέων Ιατρών και των Επιτροπών Ειδικευομένων και Νέων Ιατρών του Ι.Σ.Α. , προκειμένου να καθορίσουν μέσα από κοινές αποφάσεις, την περαιτέρω στάση τους, και το πλάνο των ενεργειών και κινητοποιήσεων.