«Κόφτης» παντού στην Υγεία και το Φάρμακο…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σαν να μην έφταναν τα πλαφόν στους γιατρούς, τώρα θα έχουμε "κόφτη" και στις θεραπείες για τους ασθενείς! Αυτό φαίνεται ότι προβλέπει ένα νέο σχέδιο περικοπών που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για το φθινόπωρο...

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η διοίκηση του Οργανισμού σχεδιάζει το ασφυκτικό αυτό πλαίσιο για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους χρησιμοποιώντας ως «εργαλείο» το νέο σύστημα συνταγογράφησης το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την καταγραφή του αριθμού των χαπιών που έχουν χορηγηθεί σε κάθε ασθενή και για πόσο καιρό επαρκούν!

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας ασφαλισμένος θα ζητεί από τον γιατρό του φάρμακα (πχ για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης), τότε το σύστημα θα δείχνει αν φτάνουν τα χάπια από την προηγούμενη συνταγή ή αν χρειάζεται και πόσα παραπάνω για το επόμενο διάστημα ή για την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Όπως ανέφερε στο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, το νέο σύστημα -κόφτης βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησής του και αναμένεται αν είναι έτοιμο τον προσεχή Σεπτέμβριο.