«Κλειστό» το Σωτηρία!

  • Iatropedia
Οι ελλείψεις σε υλικά, οι απλήρωτες εφημερίες και η συγχώνευση του νοσοκομείου με το «Γεννηματά» στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του «Σωτηρία» που οδήγησε τελικώς στο λουκέτο.

Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων η σημερινή για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία».

Γιατροί, νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αντιδρούν στη συγχώνευση του νοσοκομείου τους με το Γενικό Κρατικό της Αθήνας, θεωρώντας πως θα οδηγήσει στο κλείσιμο του «Σωτηρία».

Επίσης, διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, τόσο των συνθηκών εργασίας τους όσο και των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Για ελλείψεις υλικών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, κάνει λόγο ο Γιάννης Μπριάνας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων. Καταγγέλλει πως, μεταξύ άλλων ελλείψεων, για αρκετές ημέρες το νοσοκομείο δεν είχε ούτε μια ταινία μέτρησης ζαχάρου, που είναι απαραίτητες για τη σωστή ρύθμιση του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Επίσης, οι εργαζόμενοι του «Σωτηρία» διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους και διατήρηση του αριθμού των κλινών, ενώ προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και εξετάζουν το ενδεχόμενο συμβολικού αποκλεισμού της Μεσογείων.