Κλείνουν κι επίσημα κλίνες ΜΕΘ εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων στους νοσηλευτές

  • Iatropedia
Όπως αναφέρει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, υπάρχει έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο ενημερώνονται οι νοσηλευτές μέσω της διοίκησης των νοσοκομείων που υπηρετούν, ότι δεν προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεών τους. Ως εκ τούτου, συγχαρητήρια! τα καταφέραμε! Κλείνουν κλίνες ΜΕΘ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αποχωρούν άμεσα από το ΓΝΑ "Άγιοι Ανάργυροι" 8 νοσηλευτές, από το Πανεπιστημιακό "Αττικόν" 12 νοσηλευτές και από το Παίδων "Αγία Σοφία" 4 νοσηλευτές.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως σχολιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Δημήτρης Σκουτέλης «είναι ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί».

Σύμφωνα εξάλλου με δήλωση του γενικού γραμματέα της ΕΝΕ, Αριστείδη Δάγλα «με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργούν τα ελληνικά νοσοκομεία. Η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών καθίσταται αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Η ΕΝΕ διεκδικεί άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος που δεν μπορεί να είναι άλλες από τις προσλήψεις με διαδικασίες γρήγορες κι ελάχιστα γραφειοκρατικές.