«Κλειδώνουν» οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας! Τι θα πάρουν Βορίδης-Γρηγοράκος

  • Iatropedia
Μετά από διαπραγματεύσεις και συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου κλείνει οριστικά το θέμα των αρμοδιοτήτων στην οδό Αριστοτέλους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας με βάση και τη συμφωνία που έγινε μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ενδεικτικό των «παζαριών» που έγιναν είναι το γεγονός πως ακόμη και ο απερχόμενος Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, να δοθεί η αρμοδιότητα του φαρμάκου στον Μάκη Βορίδη και όχι στον Λεωνίδα Γρηγοράκο ώστε να συνεχιστεί η φαρμακευτική πολιτική.

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικώς ο Μάκης Βορίδης θα πάρει τόσο το θέμα των φαρμάκων όσο και τα νοσοκομεία παρότι μάλλον θα τα ήθελε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Εκείνος αναμένεται να πάρει την αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ.

Το μόνο βέβαιον είναι πως η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα θα πάρει το χαρτοφυλάκιο που είχε η Ζέττα Μακρή.

Δεν είναι όμως τυχαίο ότι το κομμάτι των νοσοκομείων και των φαρμάκων είναι το πιο …επιθυμητό για τον κάθε ένοικο της οδού Αριστοτέλους.

Θεωρούνται δύο «φάκελοι» μέσω των οποίων μπορεί να ασκηθεί πολιτική σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με πολλούς αποδέκτες και μελλοντικές…θετικές επιρροές για όσους έχουν πολιτικά σχέδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιστολές- φωτιά από ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς ανάβουν φωτιές και στο Βορίδη! Τι τους ζητείται

Έρχεται πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη! Στα κάγκελα γιατροί-εργαζόμενοι για την αξιολόγηση

Τι αλλάζει στις εφημερίες των νοσοκομείων με εντολή τρόικας!

Τρόικα καλεί Βορίδη! Οι απαιτήσεις για φάρμακα-φαρμακοποιούς