Κυβέρνηση και υπουργό Υγείας δεν έχουμε αλλά τον υγειονομικό χάρτη τον ετοιμάζουμε

  • Iatropedia
Το κράτος αυτό δεν έχει συνέχεια, κι όταν την έχει, είναι περίεργη... Έτσι, με την πρώην ηγεσία του ΥΥΚΑ σε παραίτηση και τη νέα να μην έχει ακόμα καν εκλεγεί, οι εργασίες στην Αριστοτέλους συνεχίζονται σα να μην συμβαίνει τίποτα με την υπηρεσιακή ηγεσία. Με υπουργικές Αποφάσεις να μπαίνουν σε εφαρμογή (βλέπε τιμολόγηση φαρμάκων), συναντήσεις εργασίας να παίρνουν και να δίνουν αλλά και Επιτροπές να συνεδριάζουν σαν όλα να βαίνουν ...ομαλά και φυσιολογικά, η δουλειά στην Υγεία δεν σταματά ποτέ... Μάλιστα, με αυτήν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, πολλοί έχουμε την αίσθηση ότι τώρα γίνεται περισσότερη δουλειά από πριν.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Έργου Υγειονομικού Χάρτη είναι γεγονός και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν από τις νέες βουλευτικές εκλογές.

Υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου, με αντικείμενο την έναρξη των εργασιών, τον ορισμό του χρονοδιαγράμματος και τον προγραμματισμό των ενεργειών της Ομάδας Διαχείρισης Έργου.

Στη συνεδρίαση, παρουσιάστηκε ο στόχος του έργου και συζητήθηκαν βασικά θέματα όπως το πλαίσιο του έργου, το εύρος των πληροφοριών, η κατηγοριοποίηση των χρηστών του χάρτη υγείας και ο τρόπος συλλογής των δεδομένων.