Κυτταρίδα: Μύθοι και αλήθειες

  • Iatropedia
Η κυτταρίτιδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σχεδόν κάθε γυναίκας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είναι αδύνατες, νέες και ασκούνται καθημερινά. Δείτε ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς μύθοι γύρω από αυτή.

Μύθος: Μόνο οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι έχουν κυτταρίτιδα

Αλήθεια: Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις αλλά εμφανίζεται σε όλους τους τύπους του σώματος.

Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η κυτταρίτιδα μπορεί να είναι γενετική, καθώς επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ορμόνες. Οι γυναίκες από την ίδια οικογένεια συχνά έχουν παρόμοιους βαθμούς της κυτταρίτιδας – οπότε δεν έχει σημασία το βάρος σας.

Μύθος: Η άσκηση μπορεί να την περιορίσει

Αλήθεια: Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «επιφανειακό στρώμα λίπους,» το οποίο βρίσκεται μισό χιλιοστό κάτω από το δέρμα.

«Η άσκηση συνιστάται, αλλά η γυμναστική δεν θα σας απαλλάξει από την κυτταρίτιδα.

Μύθος: Το μασάζ μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας

Αλήθεια: Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας μπορεί να βελτιωθεί μέσω του μασάζ. Είναι μια προσωρινή λύση, αλλά έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την εμφάνιση της.

Μύθος: Κρέμες, τζελ, είναι εύκολες λύσεις για την κυτταρίτιδα προβλήματα

Αλήθεια:Στην πραγματικότητα, οι κρέμες και τζελ δεν εξαλείφουν της κυτταρίτιδας, αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να την ''κρύψετε'' την κυτταρίτιδα ή να αλλάξετε την υφή. Για παράδειγμα, τα προϊόντα με βιταμίνη Α μπορεί να πυκνώσουν το δέρμα σας, και έτσι η κυτταρίτιδα να μην είναι τόσο ορατή.

Μύθος: Οι άνδρες δεν έχουν κυτταρίτιδα

Αλήθεια: Όταν οι άνδρες έχουν κυτταρίτιδα, εμφανίζεται συνήθως στο λαιμό ή το στομάχι , σε αντίθεση με τις γυναίκες, που την βιώνουν οι περισσότεροι στα πόδια, τους μηρούς και τους γλουτούς.

πηγήhttp://www.sheknows.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως θα ''ξορκίστε'' την κυτταρίτιδα