Κινητοποίηση για το ασφαλιστικό και από τους φαρμακοποιούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ, συνάντηση όλων των επιστημονικών φορέων όπου ο ΠΦΣ δια του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, θα καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης – αντίδρασης για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού.

Την άμεση απόσυρση του προσχεδίου του ασφαλιστικού και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση αποφάσισε να απαιτήσει το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου εκπροσωπώντας όλους τους φαρμακοποιούς. Κι όχι μόνο αυτό αλλά το ΔΣ αποφάσισε και την δυναμική συμμετοχή του κλάδου στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από όλους τους φορείς.

 

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ έχει διαμηνύσει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του προσχεδίου για το ασφαλιστικό, η σύνδεση εισφορών με το εισόδημα οδηγεί τα φαρμακεία σε κλείσιμο. Ο αρμόδιος υφυπουργός από την πλευρά του αναγνώρισε το πρόβλημα της σύνδεσης εισφορών με εισόδημα , και υποσχέθηκε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί. Δεσμεύτηκε δε ότι να καλέσει τον ΠΦΣ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας οπότε και θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις ενδεχόμενες αλλαγές στο προσχέδιο.

 

«Ο ΠΦΣ, διευκρινίζει, ότι συμμετέχουμε με όλους τους φορείς στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις , δεδομένου ότι τα φαρμακεία μας μπορούν να αποτελέσουν ξεχωριστούς πόλους αντίδρασης και οποιασδήποτε απόφαση μας μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς».