Κινητοποίηση από το Χαμόγελο του Παιδιού για 17χρονο Βρετανό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αίσιο τέλος είχε η κινητοποίηση από το Χαμόγελο του Παιδιού για τον εντοπισμό 17χρονου Βρετανού του οποίου οι γονείς ανησύχησαν όταν δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του μετά το ταξίδι του από την Αθήνα στην Κρήτη. Τελικά ο νεαρός βρέθηκε.

Διαβάστε την ενημέρωση από το Χαμόγελο του Παιδιού:

Την Τρίτη 9/8/16 στις 16:45 λάβαμε κλήση στην  «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» από τον πατέρα 17χρονου, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι πριν από 6 μέρες ο γιος του ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό την Κρήτη προκειμένου να κάνει το γύρο του νησιού με το ποδήλατό του.

Ο ανήλικος είχε καθημερινά επικοινωνία με την οικογένειά  του, η οποία όμως στις 7/8/16 και απογευματινές ώρες διεκόπη από την πλευρά του ανήλικου και έκτοτε αγνοούνταν.

Ο πατέρας του 17χρονου μας πληροφόρησε ότι επικοινώνησε με την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα απ΄όπου τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» και τον παρότρυναν να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας καθώς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ο επίσημος πιστοποιημένος φορέας για τη διαχείριση εξαφανίσεων ανηλίκων στην Ελλάδα.

Άμεσα ενημερώσαμε και  κινητοποιήσαμε τις Αστυνομικές Αρχές, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Χανίων, Ιεράπετρας, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Επίσης άμεσα ενημερώσαμε και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να μεταβεί στην Κρήτη και να συντονίσει τις έρευνες σε επιχειρησιακό επίπεδο σε συνεργασία με τους Κρατικούς Φορείς για τον εντοπισμό του 17χρονου.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η  ενεργοποίηση του εθνικού συντονιστικού προγράμματος έγκυρης και έγκαιρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων «AMBER ALERT», ο πατέρας μας ενημέρωσε ότι ο 17χρονος επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία ενημέρωσε άμεσα τον πατέρα του 17χρονου για τη λειτουργία της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα παιδιά 116000» καθώς και όλους τους φορείς με τους οποίους επικοινωνήσαμε για την άμεση κινητοποίησή τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες τη μέρα, δίπλα σε κάθε παιδί θύμα εξαφάνισης, δίπλα σε κάθε παιδί θύμα κακοποίησης, δίπλα σε κάθε παιδί με προβλήματα υγείας και δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας. Οι ανάγκες των παιδιών δεν κάνουν διακοπές και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκει άμεσες, ποιοτικές και ουσιαστικές λύσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα παιδί στην Ελλάδα.