Κινητικότητα …χιλιομέτρων! Τι θα γίνει με όσους πρέπει να αλλάξουν πόλη

  • Iatropedia
Από τη μέρα που οι λίστες της κινητικότητας βγήκαν με τα νέα νοσοκομεία που θα πρέπει να εργάζονται ορισμένοι υπάλληλοι της Υγείας που είχαν μπει στον «πάγο», προκλήθηκαν ποικίλες αντιδράσεις Οι λίστες εμφανίζουν πολλούς να αλλάζουν όχι μόνο νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά και πόλη και νομό. Τι θα γίνει σ αυτές τις περιπτώσεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά κάπου 503 χιλιόμετρα θα πρέπει να οδηγούν κάθε μέρα 15 νοσηλεύτριες από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που καταργήθηκαν καθώς με βάση την κινητικότητα θα πρέπει πλέον να εργάζονται στην Αθήνα! Πρόκειται για ένα δείγμα των πρώτων προβλημάτων που καταγράφηκαν μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των 1621 εργαζομένων που μετακινούνται.

Παρότι ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το θέμα σχετίζεται με τη μοριοδότηση και το ΑΣΕΠ αλλά θα διευθετηθεί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητά να διορθωθούν άμεσα οι κατάλογοι με τη διάθεση των υπαλλήλων, τονίζοντας μάλιστα: “Οι Νοσηλεύτριες έχουν δύο επιλογές. Ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Πως μπορούν άλλωστε με 800 ευρώ μισθό το μήνα έχοντας μεγάλες οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις να συντηρούν δύο σπίτια;”.

Ο κ.Γεωργιάδης πάντως διαβεβαίωσε ότι δε θα χρειασθεί να αλλάξουν πόλη καθώς: “είναι τεχνικό ζήτημα της κινητικότητας, το οποίο θα το λύσουμε εσωτερικά στο Υπουργείο Υγείας”.

Κατά τον υπουργό Υγείας το ΑΣΕΠ έβγαλε τα αποτελέσματα. «Μετρήσανε τις επιθυμίες των εργαζομένων, δηλαδή μετρήσανε τις επιλογές τους και μετρήσανε και τα μόρια του καθενός και άρα ποιος δικαιούται να πάει, που. Πράγματι, σε αυτήν την απολύτως διαφανή διαδικασία, κάποιοι συμπολίτες μας φαίνεται ότι επέλεξαν να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, διότι κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας εργαζόμενοι επέλεξαν να πάνε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ως δικαιούντο και μπορούσαν να πάνε.

Είναι θέμα που το εξετάζουμε. Κενά πάντως έχουμε πάρα πολλά και στη Θεσσαλονίκη επιπλέον, οπότε μπορεί να βρεθεί λύση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος πάντως επισημαίνει με αφορμή και την περίπτωση των 15 νοσηλευτριών της Θεσσαλονίκης αλλά και τη διαφορετική μοριοδότηση όσων είχαν προσληφθεί προ ΑΣΕΠ στο ΕΣΥ ότι:

«Με αφορμή την από 11/10/13 ανακοίνωση των καταλόγων των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ανάλογα με το νέο φορέα εργασίας τους, η Ένωση αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει ότι η μοριοδότηση των προ ΑΣΕΠ νοσηλευτών, ήταν παντελώς άδικη και άστοχη, με δεδομένο ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι που δεν είχε ακόμα δημιουργηθεί ο εν λόγω φορέας όταν προσελήφθησαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νοσοκομειακοί γιατροί: «Νυχτομάγαζο» το υπ.Υγείας σε εποχή χλιδής!

Sos υπ.Υγείας για τη φυματίωση! Ποια παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν

Τα παιδιά της κρίσης παραμένουν παχύσαρκα! Που ζουν οι μικροί πρωταθλητές των κιλών

Έρχεται αύξηση στα τσιγάρα; Νέα αντικαπνιστικά μέτρα και για το ηλεκτρονικό