Κοινή γραμμή Άδωνι-Χατζηδάκη για τα φάρμακα χωρίς συνταγή! Τι θα πούνε στην τρόικα

  • Iatropedia
Σαμαρά …θέλοντος και τρόικας επιτρέποντος τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) δε θα βγούνε στα σούπερ μάρκετ γεγονός που θα προκαλούσε αντιδράσεις στους φαρμακοποιούς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μαζί θα εμφανιστούν τελικά στην τρόικα οι υπουργοί Ανάπτυξης και Υγείας προκειμένου να υποστηρίξουν μια κοινή γραμμή για τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ. Ελέω… εκλογών Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης τα …βρίσκουν υποχρεωτικά μετά από τη σχετική παρότρυνση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Έτσι οι δύο υπουργοί θα ακολουθήσουν κοινή γραμμή στα ΜΗΣΥΦΑ ζητώντας από την τρόικα να μη διατεθούν τα φάρμακα χωρίς συνταγή στα σούπερ μάρκετ αλλά να απελευθερωθούν οι τιμές τους προς τα κάτω αφού θα ορισθεί ανώτατο όριο πώλησης.

Βέβαια τη θέση αυτή είναι άγνωστο αν θα τη δεχθεί η τρόικα καθώς οι δανειστές μας εκτιμούν πως μόνο με το άνοιγμα της αγοράς μπορούν να δημιουργηθούν οι ανταγωνιστικές συνθήκες και να μειωθούν οι τιμές.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως αν τα φάρμακα διατεθούν στα σούπερ μάρκετ αρχικά μπορεί να πωλούνται φθηνά στη συνέχεια όμως οι τιμές τους θα αυξηθούν λόγω μονοπωλιακής κατάστασης που θα δημιουργηθεί.

Πάντως φαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη και από το γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 12.500 φαρμακεία ενώ οι αντιδράσεις των φαρμακοποιών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν εξαιρετικά έντονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα δικαστήρια οι γιατροί για το κούρεμα των μισθών τους! ΟΕΝΓΕ: «Ετοιμαστείτε»!

Άδωνις προς φαρμακοβιομηχάνους: «Κόβω το πλαφόν στα φάρμακα αν…»! Τι είπε για τρόικα και γιατρούς

Προς ψήφιση την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν οι διαθεσιμότητες

Έρχονται τα ΚΕΠ-Υγείας! Τι θα προσφέρουν