Κίνδυνος για τα χειρουργεία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου μέσα στον Ιούλιο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
χειρουργεία
Ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία» για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αποκαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι σε αυτό έχουν πια εξαντλήσει τις αντοχές τους και τίθεται ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος κατά τον τρέχοντα μήνα. Οι ειδικευόμενοι γιατροί του χειρουργικού τομέα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου είχαν προειδοποιήσει από τον Ιανουάριο του 2016 ότι οι εφημερίες και οι κανονικές βάρδιες δεν βγαίνουν...

Στο έγγραφο που απέστειλαν οι ειδικευόμενοι, έκαναν λόγο για ανεπαρκή αριθμό ειδικευόμενων που καλύπτουν τις εφημερίες του χειρουργικού τομέα καθώς οι ειδικευόμενοι ήταν 13, ενώ σήμερα έχουν μείνει μόνο 8! Εξάλλου, οι ειδικευόμενοι του χειρουργικού τομέα είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν τα επείγοντα στις κλινικές χειρουργική, ορθοπεδική, ΩΡΛ, οφθαλμολογική, νευροχειρουργική, γναθοχειρουργική και φυσικά τη μαιευτική και γυναικολογική.

Αν εξάλλου χρειαστεί να μπει ένα χειρουργείο έκτακτο, να γίνει μια διακομιδή ή μια γεννά, μένουν με έναν γιατρό που πρέπει να καλύψει και τις κλινικές για ό,τι συμβεί.

Τα επείγοντα χειρουργικά κινδυνεύουν να μείνουν ακάλυπτα για 8-9 μέρες τον Ιούλιο, και το πιθανότερο είναι κανείς ειδικευμένος να μην δεχτεί να εφημερεύσει μόνος του χωρίς βοηθό επί 24 ώρες.

NOSOKOMEIO-EIDIKEYOMENOI-2016