Κίνδυνος τα sms για τα παιδιά!

little girl is playing in java game on mobile phone
Μπορεί τα νέα κινητά και οι παιχνιδομηχανές να κάνουν πιο σύγχρονα και εύστροφα τα παιδιά, ενέχουν όμως και πολλούς κινδύνους καθώς μεταξύ άλλων προκαλούν πόνους και προβλήματα στα κλειδώσεις τους.

Έντονο πόνο στα δάχτυλα και τους καρπούς προκαλεί η μακρά χρήση παιχνιδομηχανών, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Ρευματικές παθήσεις.

Δεδομένα από τη σύγκριση δύο σχολείων στις ΗΠΑ δείχνουν πως τα μικρά παιδιά βιώνουν υψηλά επίπεδα πόνου μετά από μακράς διάρκειας χρήση παιχνιδομηχανών αλλά και κινητών τηλεφώνων, καταδεικνύοντας πως το συνεχές ηλεκτρονικό παιχνίδι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των αρθρώσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 257 μαθητές 9 έως 15 ετών, εντονότερος πόνος συνοδεύει τα βιντεοπαιχνίδια συγκριτικά με τα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς και ο πόνος αυτός ενισχύεται με τη μεγαλύτερη χρήση.

Σε ότι αφορά στην αποστολήsmsκαι το λεγόμενο και «texting» στα κινητά τηλέφωνα, τα κορίτσια φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μαθήτριες ανέφεραν διπλάσιο πόνο σε σχέση με τους συμμαθητές τους.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends