Κύκλωμα σοκ με πλαστά φάρμακα!

  • Iatropedia
Στα ίχνη κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων με παράλληλες εξαγωγές βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το οποίο εντόπισε τα ίχνη του από τον έλεγχο σε ένα φαρμακείο στην Τρίπολη.

Ο έλεγχος έδειξε ότι ένα μόνο φαρμακείο κάνοντας …μπίζενς με ένα μόνο φάρμακο, κατάφερε να ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 760.000 ευρώ. Το καμπανάκι χτύπησε και το ΣΔΟΕ άρχισε να ψάχνει για να βρεθεί σύντομα μπροστά σε ένα κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες γιατροί, φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα, εταιρείες εμπορίας φαρμάκων αλλά και ένα Δημόσιο νοσοκομείο στην Αθήνα.

Το κύκλωμα δρουσε ως εξής: Ο γιατρός γράφει τη συνταγή με ακριβά φάρμακα για να βγαίνει κέρδος σημαντικό. Ο φαρμακοποιός την εκτελεί. Ασθενής …ανύπαρκτος. Αν υπάρχει ασθενής είναι συνεννοημένοςμε το γιατρό και ουδέποτε παραλαμβάνει το φάρμακο που είναι γραμμένο στη συνταγή.

Το κουπόνι, ο φαρμακοποιός το κολλάει στο βιβλιάριο του ασφαλισμένου ή στο βιβλιάριο άλλου ασφαλισμένου, το κουτί με το φάρμακο όμως το κρατά στα συρτάρια του και κάνει ένα πιστωτικό για την επιστροφή των αδιάθετων φαρμάκων στην εταιρεία.