Κι άλλο σκάνδαλο εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ!

  • Iatropedia
Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τις ατασθαλίες που επί σειρά ετών γίνονταν στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ.Η έρευνα των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ έδειξε άλλο ένα σκάνδαλο που σχετίζεται αυτή τη φορά με υλικά του ΙΚΑ τα οποία φυλάσσονταν επί σειρά ετών στις αποθήκες του Ιδρύματος, ενώ την ίδια ώρα αγοράζονταν καινούρια προς όφελος ορισμένων….Τι έδειξε η έρευνα;

Σκονισμένα υλικά αξίας εκατ. ευρώ που μέχρι στιγμής δεν έχουν υπολογισθεί επ ακριβώς, είχαν αγορασθεί και τοποθετηθεί σε 11 αποθήκες του ΙΚΑ στο Κέντρο της Αθήνας μένοντας αναξιοποίητα. Αποτέλεσμα ήταν τα περισσότερα να λήξουν είτε και να χαλάσουν από την πολυκαιρία.

Την ίδια ώρα όμως κάποιοι –όσο τα υλικά αυτά σάπιζαν ή έληγαν- φρόντιζαν να αγοράζουν καινούρια, επιβαρύνοντας τα Ταμεία του ιδρύματος που τώρα έχουν περάσει στο νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται κυρίως για οδοντιατρικά και για αναλώσιμα υλικά αλλά και για ιατρικά εργαλεία που «έφθαναν να εξοπλίσουν δύο… Συντάγματα» όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης.

Για το λόγο αυτό η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι της …επιχείρησης που ζημίωσαν με τεράστια ποσά τον φορέα ενώ έχει ζητήσει και προανάκριση από την Εισαγγελία.