ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ: Εφαρμογή για κινητά βοηθά νέους και παλιούς χρήστες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, μέλη που παρακολουθούν τη φάση της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, δημιουργούν και παρουσιάζουν την πρώτη ελληνική εφαρμογή σχετική με προγράμματα απεξάρτησης για κινητά τηλέφωνα και κερδίζουν την πρώτη θέση στην ΕΦΑΡΜΟΓΙΑΔΑ!

Δείτε τι λένε για την επιτυχία τους: «Είμαστε μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του Βραδινού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και δημιουργήσαμε μια ομάδα ενημέρωσης με σκοπό την πληροφόρηση για το πως μπορεί κάποιος χρήστης και το περιβάλλον του να βοηθηθεί, για το που μπορεί να απευθυνθεί καθώς και για όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του προγράμματος.

Μέσα από την δική μαςπροσπάθεια και τον δικό μας αγώνα νιώσαμε την ανάγκη να ανταποδώσουμε τη βοήθεια και τηνφροντίδα που πήραμε και μέσα από εμάς να ακουστεί ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης. Ετσι ξεκινήσαμε, με την υποστήριξη του προσωπικού της ΔΙΑΒΑΣΗΣ, να προσπαθούμε ναβρούμε τρόπους με τους οποίους το πρόγραμμα θα γίνει προσβάσιμο σε όποιον το χρειάζεται. Μέσα από πολλές συναντήσεις και συζητήσεις σκεφτήκαμε τη δημιουργία μιας εφαρμογής(app) για κινητά τηλέφωνα, κάτι άμεσο και τελείως εναλλακτικό με την μέχρι τότε προσέγγιση μας.

Όσο καλή και να μας φάνηκε η ιδέα, υπήρχε και αντικειμενική δυσκολία της δημιουργίας της, μια και κανένας μας δεν γνώριζε να κάνει κάτι ανάλογο. Ετσι η ομάδα μεγάλωσε, ενισχύθηκε και μπορέσαμε μόνοι μας να κάνουμε την ιδέα μας πράξη. Φτιάξαμε μια εφαρμογήγια κινητά τηλέφωνα, ώστε να δίνει την δυνατότητα σε όποιον την έχει εγκαταστήσει, με ένα πάτημα στο πεδίο «Καλέστε τώρα», να συνδέεται άμεσα με το κέντρο ενημέρωσης καισυμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Η εφαρμογή, εκτός από αυτό, δίνει πληροφορίες για τηλειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, τους τρόπους προσέγγισης, ενημερώνει για τα τελευταία νέατου, έχει απαντήσεις σε FAQ, περιέχει μαρτυρίες ανθρώπων που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα και είναι συνδεδεμένη με τα pro:les του KΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο Facebook και στο Twitter.

Η εφαρμογή μας ολοκληρώθηκε και έτσι είχαμε την δυνατότητα να λάβουμε μέρος στην efarmogiada, διαγωνισμό για web developers και applications, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο BIOS. Το κοινό που παρακολούθησε το διαγωνισμό ήταν ο κριτής καιέπειτα από ψηφοφορία μας έδωσε την πρώτη θέση. Η χαρά και η συγκίνηση μας μεγάλη και για την αναγνώριση της προσπάθειας μας αλλά και για μία ακόμα φορά είδαμε έμπρακτα ότι όποιος θέλει …. μπορεί να καταφέρει αυτό που ονειρεύεται και επιθυμεί .

Η εφαρμογή τρέχει σε λειτουργικό android και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν εδώ: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.kethea_diavasi.kdapp