Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»: Συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την επέτειο 1 χρόνου λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας "Νίκος Κούρκουλος"(Κ.Η.Ν.) και την συμπλήρωση 11 χρόνων απο την απώλεια του Νίκου Κούρκουλου τίμησαν με την παρουσία τους, σε μια όμορφη εκδήλωση στις αίθουσες του, πλήθος επισήμων, εργαζομένων, ασθενών και διοικητικών.

Το όνειρο του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Περίθαλψης με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας που θα ανήκει σε όλους, έκλεισε 1 χρόνο άκρως επιτυχημένης λειτουργίας. Πάνω από 15000 ασθενείς ανακουφίστηκαν και περισσότεροι απο 2000 ασθενείς χειρουργήθηκαν και βρήκαν ίαση στα χέρια των έμπειρων χειρουργών του Κέντρου. Επίσης 12000 μαστογραφίες, 5.300 υπέρηχοι, 5410 συνεδρίες ακτινοθεραπείας, 3700 αιμοληψίες και άλλες κρίσιμες εξετάσεις βοήθησαν και συνετέλεσαν στην πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων ειδών καρκίνου.
Η κ.Μαριάννα Λάτση  πλαισιωμένη από την κόρη της, Εριέττα Κούρκουλου -Λάτση  και τον υπουργό Επικρατείας, κ. Αλέκο Φλαμπουράρη συγκινημένη αλλά και εμφανώς ευχαριστημένη δήλωσε πως θα συνεχίσει να δίνει την  δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής τους να βλέπουν πιο ευχάριστα και με μεγαλύτερη ελπίδα το αύριο.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.–Διοικητής του Γ.Α.Ο.Ν.Α.» Ο ‘Αγιος Σάββας» κ. Γεώργιος Δενδραμής υπογράμμισε την τεράστια σημασία αυτού του κέντρου και πως από την μεριά του στηρίζει τον ογκολογικό ασθενή με κάθε μέσο εδώ και 1 χρόνο.

Ο  Διευθυντής της Κλινικής Μαστού, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλοςκαι η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος», κ. Ευνομία Βραχνού μας έδωσαν το δικό τους στίγμα για την πολύτιμη προσφορά του Κέντρου αυτό τον χρόνο της λειτουργίας.

Σε προσωπικές μας συνομιλίες με ασθενείς αλλά και ιατρούς του κέντρου αξίζει να αναφέρουμε πως όλοι μας μίλησαν με ιδιαίτερη αγάπη για το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», για το πόσο σημαντική ήταν η χρηματοδότηση της και το πως αυτές οι άρτιες εγκαταστάσεις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα συμβάλουν στην  βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μεταξύ άλλων ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Αγορογιάννης μας είπε:»…Μπορεί ο Νίκος Κούρκουλος να έφυγε πριν 11 χρόνια, αλλά είναι μαζί μας, δίπλα μας 1 χρόνο τώρα και μας εμπνέει. Τιμή μας να εργαζόμαστε σε αυτόν τον καταπληκτικό χώρο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλα ιδιωτικά κέντρα του εξωτερικού και χαρά μας να προσφέρουμε λύση στον πάσχοντα ογκολογικό ασθενή, τιμώντας το όνομα Νίκος Κούρκουλος!

AGOROGIANNIS

Η διευθύντρια της Πλαστικής χειρουργικής, κ. Ειρήνη Ζωγραφάκη που εργαζόταν εδώ και πριν από την πλήρη ανακατασκευή του κέντρου, που παλιά στεγαζόταν  το 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ, μας ανέφερε λεπτομέρειες για τον άριστο εξοπλισμό βάσει διεθνών προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας και γενικότερα για την σημασία της δωρεάς της κας Μαριάννας Λάτση.

Το κέντρο περιλαμβάνει:

• Βραχεία Νοσηλεία Χειρουργικού Τοµέα, δυναµικότητας 20 κλινών και 3 χειρουργικών αιθουσών

• Μονάδα Επεµβάσεων Διαδερµικής Βιοψίας Μαστού

• Βραχεία Νοσηλεία Παθολογικού Τοµέα, δυναµικότητας 26 κλινών

• Μονάδα Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρµάκων

• Τµήµα Ελέγχου Νοσηλευτικής Μέριµνας, όπου πραγµατοποιείται ο προεγχειρητικός έλεγχος των ασθενών

του Χειρουργικού Τοµέα και η αξιολόγηση των ασθενών του Παθολογικού Τοµέα

• Ακτινοδιαγνωστικό Τµήµα

• Τµήµα Διαγνωστικής Μαστού

• Βιοπαθολογικά Εργαστήρια

• Τµήµα Ακτινοθεραπείας.

Η προσωπική δωρεά της κας Μαριάννας Λάτση, η άριστη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και η προσπάθεια όλου του προσωπικού αυτόν τον χρόνο, δημιουργεί ένα προηγούμενο και μας δείχνει πως η συνεργασία και η αγάπη για το πλησίον μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον

«Χρόνια πολλά, να τα εκατοστήσεις «Κουρκούλειο» Κέντρο και όπως μας είπε και ο κ. Αγορογιάννης «… Και συνέχισε: «Μπορεί να έφυγες Νίκο πριν 11 χρόνια, αλλά συνεχίζεις να ζεις μέσα στο κέντρο και να δίνεις ζωή σε χιλιάδες ασθενείς».