Κέντρα Υγείας Αχαϊας: Δικαιώνονται οι γιατροί με πρόγραμμα αποπληρωμής τους από την 6η ΥΠΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την σταδιακή πληρωμή των οφειλομένων εφημεριών στους γιατρούς κοινοποίησε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) προς τα Κέντρα Υγείας της Αχαΐας. Έτσι, οι 47 γιατροί των δικαιώνονται μετά την απόφαση να σταματήσουν από χθες τις εφημερίες...

«Και ο Άγιος φοβέρα θέλει» λέει ένα ελληνικό ρητό που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται… Κάπως έτσι, η απειλή να σταματήσουν τις εφημερίες και να δημιουργηθεί πρόβλημα, η 6η ΥΠΕ έσπευσε να βρει λύση στο αίτημα των γιατρών της Αχαϊας.

Βέβαια δεν υπάρχουν κονδύλια για να αποπληρωθούν άμεσα οι γιατροί αλλά ορίστηκε ένα πρόγραμμα εξόφλησης των εφημεριών, οι οποίες δεν έχουν καταβληθεί εδώ και επτά μήνες.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί εξέλαβαν την δημοσιοποίηση του προγράμματος αυτού (αποπληρωμής) ως κίνηση καλής θέλησης και προχώρησαν στην ανάρτηση νέου προγραμματος εφημεριών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, αναφέρονται:

“Μετά από την αποφασιστική κινητοποίηση των γιατρών των Κέντρων Υγείας της Αχαΐας και την άρνησή τους για πρώτη φορά, να συμμετέχουν στα προγράμματα εφημεριών του τρέχοντος μήνα, η 6η ΥΠΕ έσπευσε να αποπληρώσει στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας της περιοχής ευθύνης της, τους μήνες Απρίλιο ως Ιούνιο και δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή των μηνών Ιούλιο ως Σεπτέμβριο το πιθανότερο στις 12 Δεκεμβρίου».