Κέντρα Υγείας χωρίς υλικά νοσοκομεία χωρίς γιατρούς ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς

  • Iatropedia
Προσπάθειες γίνονται από την ηγεσία του υπουργείο Υγείας για προσλήψεις επικουρικών και 5ετούς θητείας γιατρών εκεί που οι ανάγκες είναι πιο μεγάλες. Αλλά οι προσπάθειες δεν είναι αρκετές ούτε και ...έγκαιρες, και οι ειδήσεις με τουρίστες που δεν αντιμετωπίζονται σωστά την ώρα της ανάγκης, κατακλύζουν τα ΜΜΕ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα περιστατικά είναι πια τόσο συχνά που λίγο θέλει ακόμα για να μην αποτελούν «είδηση»… Εν μέσω θέρους, με τους τουρίστες, Έλληνες και ξένους, να φτάνουν στα νησιά μας κατά χιλιάδες, το δημόσιο σύστημα Υγείας δείχνει πόσο απελπιστικά «φτωχό» κι ανέτοιμο είναι να τους υποδεχτεί…

Στο Καστέλι Κισσάμου, μια Βρετανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά όπως αποδείχτηκε σε τροχαίο ατύχημα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στην …καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου καθώς μετά τις 3 το μεσημέρι δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο λόγω αδειών και έλλειψης προσωπικού.

Στην Αλόνησσο δεν υπάρχει παρά ένας αγροτικός γιατρός για ό,τι κι αν συμβεί στο νησί την ημέρα ή την νύχτα…

Στην Σκιάθο οι κάτοικοι κάνουν δωρεές σε υλικά (από βαμβάκι και γάζες ως ουροκαθετήρες) για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας, με κενές 4 θέσεις γενικών γιατρών και 5 ειδικευομένων.

Οι προκηρύξεις για γιατρούς «τρέχουν» αυτές τις εβδομάδες για τα νησιά μας αλλά θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί στα τέλη Μαϊου αν δεν θέλαμε να ζήσουμε τα γεγονότα που έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα το iatropedia.gr σε Ρόδο, Μύκονο και Χίο