Κέντρα Αποκατάστασης: Δώστε χρήματα και εξορθολογήστε rebate και clawback

  • Iatropedia
Η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ), συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, και να συζητήσει μαζί του τα φλέγοντα ζητήματα στον χώρο της Υγείας... Δηλαδή να ζητήσει τα χρήματα που τους χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ από προηγούμενα έτη και μεγαλύτερο προϋπολογισμό για τα τρέχοντα...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η συζήτηση διεξήχθη γύρω από δύο άξονες: Ο πρώτος αφορούσε στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και ο δεύτερος σε ζητήματα σχετικά με τα Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας.

Πιο συγκεκριμένα, έθεσαν υπόψη του υπουργού τα εξής:

· Νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ):Η ΕΚΑΕ πρότεινε επανασύσταση επιτροπής από θεσμικούς παράγοντες και εκπροσώπους όλων των φορέων.

· ΕΟΠΥΥ: Ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση στο ανοικτό θέμα των συμβάσεων, μέσα από ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας. Σχετικά με τους κλειστούς προϋπολογισμούς, η ΕΚΑΕ σημείωσε ότι πρόκειται για μια τακτική που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων.

· ΕΣΑΝ:Τονίστηκε η άνιση μεταχείριση απέναντι στους Ιδιωτικούς και Δημόσιους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

· Πιστοποίηση:Η ΕΚΑΕ τέθηκε υπέρ της αξιοποίησης του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ). Σχετικά με τους ελέγχους, υπογραμμίστηκε η αδυναμία διενέργειας αξιόπιστων ποιοτικών και ποσοτικών ελέγχων από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες.

Τέλος, η ΕΚΑΕ παρουσίασε στοιχεία στον κ. Κουρουμπλή, για το οικονομικό όφελος που προκύπτει από τη λειτουργία των ΚΑΑ, (αποσυμφόρηση Δημόσιων Νοσοκομείων κλπ) όσο και για το κοινωνικό έργο που επιτελούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''