ΚΕΕΛΠΝΟ, ΙΣΑ, ΚΕΔΕ μαζί για τη δημόσια υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ενώνουν τις δυνάμεις τους ΙΣΑ, ΚΕΔΕ και ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη διενέργεια προγραμμάτων που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι συντονισμένες ενέργειες για την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια καθώς και την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ήταν το αντικείμενο της σημερινής ευρείας σύσκεψης του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καθηγητή Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, τον αντιπρόεδρο Αγάπιο Τερζίδη, την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Χημειοθεραπείας καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου και τον γ. διευθυντή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Σωτήρη Παπασπυρόπουλο

Στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων, για την πραγματοποίηση κοινών προγραμμάτων που αφορούν την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Ρόζενμπεργκ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία να συνεργαστούν οι φορείς, για τη σωστή ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την αξία των εμβολιασμών και την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια.
Από την πλευρά του, ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρόκειται να κάνει ο ΙΣΑ και η ΚΕΔΕ, για την προστασία της Δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την διενέργεια κοινών προγραμμάτων καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών που έχουν στόχο την προστασία της Δημόσιας υγείας. Ειδικότερα ο ΙΣΑ θα πρωτοστατήσει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια, ενώ η ΚΕΔΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των περιφερειών προκειμένου να γίνουν φέτος εγκαίρως οι ψεκασμοί . Παράλληλα σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ πρόκειται να γίνουν εκστρατείες ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού καθώς τα στοιχεία για το αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Παρακολουθούμε με ανησυχία τα περιστατικά ιλαράς στην γειτονική Ρουμανία όπου ατόνησε η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Αντίθετα είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι φέτος απέδωσε σημαντικά η εκστρατεία του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τα οφέλη του αντιγριπικού εμβολιασμού».