Και ηλεκτρονικά τσιγάρα light;

  • Iatropedia
Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε ότι αφορά στα ηλεκτρονικά τσιγάρα τα οποία απαγορεύτηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων στη χώρα μας. Τι περιμένει τους καπνιστές που θέλουν να κόψουν την κακή συνήθεια με τη βοήθεια του …μοδάτου εργαλείου;

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών τσιγάρων ξεκίνησε συνομιλίες με τον πρόεδρο του ΕΟΦ προκειμένου να επανακυκλοφορήσουν τα προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα προτείνει σειρά μέτρων για να διευκολυνθεί το εμπόριο και η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Συγκεκριμένα μεταξύ των προτάσεων του Συνδέσμου είναι να ξαναβγούν τα τσιγάρα στην αγορά αλλά με λιγότερη νικοτίνη, δηλαδή κάτι σαν …light.

Η νικοτίνη θα μπορούσε να μην ξεπερνά αυτή που σήμερα υπάρχει και στα κανονικά τσιγάρα, επισημαίνει στο iatropedia.gr ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Πετρόπουλος.

Επίσης οι εταιρείες πρότειναν στον ΕΟΦ να ακολουθούν τη διαδικασία της γνωστοποίησης των προϊόντων τους όπως συμβαίνει σήμερα διάφορα παραφαρμακευτικά είδη όπως καλλυντικά ή συμπληρώματα διατροφής τα οποία δε χρειάζονται άδεια κυκλοφορίας.

Εκτός αυτού ο Σύνδεσμος επεσήμανε στον ΕΟΦ ότι οι εταιρείες που διακινούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα μπορούσαν να αυτορυθμίζονται και να αυτοελέγχονται στα πρότυπα του εξωτερικού, καθώς ούτως ή άλλως «ενδιαφέρονται να είναι ασφαλή τα προϊόντα τους» υπογραμμίζει ο κ.Πετρόπουλος.

Σε περίπτωση πάντως που ο ΕΟΦ δώσει αρνητική απάντηση και δεν κυκλοφορήσουν πάλι στην ελληνική αγορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ο Σύνδεσμος προτίθεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μέχρι σήμερα πάντως καμία εταιρεία μέλος του Συνδέσμου δεν έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για το έμφραγμα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του φάρυγγα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

ξεκίνησε την κατάσχεση και την καταστροφή ηλεκτρονικών τσιγάρων ο ΕΟΦ

ξανά στα περίπτερα το ηλεκτρονικό τσιγάρο;