Και οι στρατιωτικοί γιατροί στη δαγκάνα του ΣΔΟΕ

  • Iatropedia
Από κόσκινο περνούν τις τελευταίες ημέρες τα οικονομικά πολλών στρατιωτικών γιατρών μετά τις πληροφορίες που έφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στο υπουργείο Υγείας, ότι πολλοί λειτουργοί του Ιπποκράτη παραβαίνουν τον όρκο τους.

Δεν είναι μόνο οι ιδιώτες γιατροί του Κολωνακίου και οι γιατροί του ΕΣΥ, αλλά και οι στρατιωτικοί γιατροί που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχουν στρατιωτικοί γιατροί που έχουν μεγάλες καταθέσεις που δε συμβαδίζουν με τους μισθούς και την οικονομική τους κατάσταση.

Οι αξιωματούχοι του ΣΔΟΕ ερευνούν τις εισπράξεις από τα ιδιωτικά τους ιατρεία ώστε να διασταυρώσουν εάν ανταποκρίνονται στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τις εγχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει αλλά και τους ασθενείς που έχουν εξετάσει.

Οι έλεγχοι δεν είναι καθόλου τυχαίοι καθώς τελευταία είχε υπάρξει περιστατικό εφαρμογής εγχύσεων μπότοξ σε στρατιωτικό νοσοκομείο για …κοσμητικούς λόγους.

Συγκεκριμένα όπως είχαν διαπιστώσει οι ελεγκτές του ΟΠΑΔ, μέσα σε λίγους μήνες 2 γιατροί μεγάλου στρατιωτικού νοσοκομείου, συνταγογράφησαν για θεραπεία ασθενών, μπότοξ συνολικής αξίας 97.000 ευρώ. Δηλαδή περίπου 323 άρρωστοι …θεραπεύτηκαν με το συγκεκριμένο αντιρυτιδικό σκεύασμα, αν υπολογίσει κανείς ότι ο μέσος όρος της τιμής αγοράς του είναι 300 ευρώ. Κατά την έρευνα των ελεγκτών του ταμείου στους ασθενείς που φέρονταν να έχουν κάνει θεραπεία με μπότοξ, οι περισσότεροι αρνήθηκαν ότι έχουν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι οι στρατιωτικοί γιατροί και τα στρατιωτικά νοσοκομεία συμμετέχουν στο ΕΣΥ δίνοντας κρεβάτια στην εφημερία των μεγάλων πόλεων (Αθήνα-Θεσσαλονίκηη). Σε πολλές περιπτώσεις το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας χρησιμοποιεί τις μονάδες εντατικής θεραπείας σαν στρατηγική εφεδρεία για έκτακτες καταστάσεις. Όλες οι αεροδιακομιδές γίνονται από την πολεμική αεροπορία μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη να μην υπάρξουν ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ.