«Καζάνι που βράζει» πάλι ο χώρος της δημόσιας Υγείας- Αύριο κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αττική
Στάση εργασίας στην Αθήνα και 24ωρη απεργία στη περιφέρεια έχουν εξαγγείλει για αύριο οι εργαζόμενοι στα; νοσοκομεία για το θέμα των εργαζόμενων με συμβάσεις.

Από τις 11 σταματούν να εργάζονται στα νοσοκομεία και στις 11.30 πμ οργανώνουν συγκέντρωση έξω  από  το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως επισημαίνουν, με την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία, το επικουρικό προσωπικό και οι συμβασιούχοι  – πρώην εργολαβικοί των νοσοκομείων και των προνοιακών μονάδων βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός εργασίες…

Αυτό συμβαίνει καθώς παρατείνεται για 5 μήνες η ομηρία τους και μάλιστα, με διακοπή κι έπειτα εκ νέου συμβάσεις «χτυπώντας» έτσι και το δικαίωμα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Παράλληλα δεν προβλέπεται ειδική μοριοδότηση ώστε να προσληφθούν σε νέο διαγωνισμό είτε για μόνιμο προσωπικό, είτε για επικουρικό προσωπικό και δεν γίνεται καμιά μνεία για το πρώην εργολαβικό προσωπικό που βρίσκεται στον αέρα, καθότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αθροίζει στο 24μηνο απασχόλησης τις Συμβάσεις Έργου και εργασίας. Ήδη σε πολλά νοσοκομεία έχουν πολλούς μήνες απλήρωτοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι (πρώην εργολαβικοί πχ Άρτα κ.α.). Τέλος, δεν προβλέπεται σε καμιά περίπτωση επανασύσταση των οργανικών θέσεων και μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων.

Από το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» αναφέρουν:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  & ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

ü ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όλους με πλήρη δικαιώματα μισθολογικά – εργασιακά – ασφαλιστικά.

ü ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΔΩ & ΤΩΡΑ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ.