«Καζάνι» που βράζει το ΚΕΕΛΠΝΟ- Οι εργαζόμενοι απαιτούν τα δεδουλευμένα τους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σήμερα πραγματοποιούν έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοπό να αποφασίσουν πως θα χειριστούν την συνεχιζόμενη αδυναμία του Κέντρου να πληρώσει κάποιες αμοιβές τους...

Όπως αναφέρουν από το ΣΕΚΕΕΛ, «την Τρίτη 11/7/2017 και  ώρα 12:00 συγκαλείται Έκτακτη Γενική Συνέλευση(κτίριο ΚΕΕΛΠΝΟ, 4οςόροφος) , με ημερήσια διάταξη τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με:

–        Μισθολογικές εκκρεμότητες από δεδουλευμένη εργασία και αναγνώριση προϋπηρεσίας υπαλλήλων ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ στην κεντρική υπηρεσία, τρίτους φορείς και ΜΕΘ Νοσοκομείων.
–        Αναπροσαρμογή καταβολής της τρέχουσας μισθοδοσίας σε συνέχεια προσφυγής του ΣΕΚΕΕΛ στην Επιθεώρηση Εργασίας.
–        Νομικές ενέργειες για την διεκδίκηση της υπερβάλλουσας μείωσης στις τακτικές αποδοχές καθώς και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
–        Αλλαγή Οργανογράμματος και οργανικές θέσεις, σε συνδυασμό με πρόσφατες αναδιαρθρώσεις Γραφείων ΚΕΕΛΠΝΟ».

Τον περασμένο Απρίλιο οι εργαζόμενοι στο Κέντρο είχαν αποστείλει στην διοίκηση τηην παρακάτω επιστολή:

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο και τα Μέλη ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Κυρίες/Κύριοι,

Η συνεχιζόμενη μη τήρηση υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τους Εργαζομένους, αναφορικά με την αποζημίωση της νόμιμης και δεδουλευμένης εργασίας που έχουν καταβάλει, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οδηγεί πλέον τους Εργαζομένους σε οικονομική ασφυξία και μάλιστα ακριβώς μέσα στην περίοδο του Πάσχα.  Συγκεκριμένα :

– Μετά την ένταξη του Οργανισμού στην ΕΑΠ και την καταβολή προκαταβολής Μαρτίου στις 22/3/2017, ενώ  η εξόφληση προγραμματίζεται στις 10/4/2017, παρατηρείται το φαινόμενο καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων κατά 10 ημέρες, ενώ καμία ενημέρωση δεν υπάρχει αναφορικά με την από εκεί και πέρα ομαλοποίηση της μισθοδοσίας. Το ενδεχόμενο πάνω από 800 οικογένειες Εργαζομένων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στα Νοσοκομεία της Χώρας και στο σύνολο των Υπηρεσιών Υγείας να περάσουν την περίοδο του Πάσχα απλήρωτες, είναι παραπάνω από ορατό.

– Παρά τις έγκαιρες ενέργειες εκ μέρους του Γρ. Προσωπικού, δεν έχει προχωρήσει η καταβολή των νόμιμων, προβλεπομένων και πραγματοποιηθεισών υπερωριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2017 στους εργαζόμενους.

– Ομοίως και παρά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καταμέτρηση υπολοίπου αδειών ετών 2016, παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση και κωλυσιεργία στην αποζημίωσή τους σύμφωνα με τα όσα ορίζονται με σαφήνεια στο Νόμο.

– Στα ανωτέρω αθροίζονται  χρονίζουσες πλέον εκκρεμότητες όπως η μισθολογική αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των Ιατρών και Νοσηλευτών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που εργάζονται στις Μ.Ε.Θ., η αποπληρωμή των εφημεριών των Ιατρών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τα έτη 2014 και 2015 και η καταβολή του επιδόματος επικινδυνότητας.

Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας, ούτε ως απόκληροι που αναγκάζονται συνεχώς να διεκδικούν τα νόμιμα και αυτονόητα δικαιώματά τους.