Καζάνι που βράζει η Χίος για το προσφυγικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις που είδε ποτέ το νησί της Χίου έλαβε χθες χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης της Χίου, την πλατεία "Νικολάου Πλαστήρα" που γέμισε από αγανακτισμένους πολίτες, που ειρηνικά διαδήλωσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα Επιτροπών Αγώνα, την αντίθεσή τους στην μετατροπή των νησιών του Β. Αιγαίου σε ανοικτές φυλακές...

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ η Αλήθεια, ακολούθησε πορεία στην προκυμαία «και είναι από τις μετρημένες φορές που η κεφαλή της πορείας ήταν στο νότιο τμήμα της και η ουρά στο βόρειο, κάτι που σημαίνει ότι οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν τους 3.000».

Νωρίτερα οι ομιλίες είχαν αντικυβερνητικό περιεχόμενο, καταδικαστικό σε συγκεκριμένες ΜΚΟ αλλά και την τοπική Αυτοδιοίκηση, που κατά τη γνώμη των ομιλητών συνεργάζεται με την Κυβέρνηση.

Μίλησαν εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Καμποχώρων η Μαρία Βασίλη, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Κάστρου-Σούδας η Τούλα Βογιατζή, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Βροντάδου η Παρασκευή Μπουλά και εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα πόλης ο Μανώλης Σιδεράτος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. , Νότης Μητταράκης.