«Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των Ταμείων» προειδοποιούν οι υγειονομικοί

  • Iatropedia
Απέναντί του θα βρει όλους τους υγειονομικούς της χώρας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν τελικά επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΤΑΑ και του ΤΣΑΥ εν είδει "επένδυσης", παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Στρατούλη για το αντίθετο...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Απόλυτα σύμφωνοι ότι… διαφωνούν κάθετα με τις διαφαινόμενες προθέσεις της κυβέρνησης για χρησιμοποιήση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ σε επενδύσεις, είναι οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι οδοντίατροι και οι κτηνίατροι εν ενεργεία και συνταξιούχοι!

Αυτό φάνηκε στην συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Οργανώσεων των υγειονομικών, μεταφέροντας μάλιστα την ομόφωνη απόφαση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους για διασφάλιση του ΤΣΑΥ.

Όπως τόνισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους «οποιαδήποτε χρήση διαθεσίμων προς εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου είναι αντισυνταγματική» και κάλεσαν την διοίκηση του ΕΤΑΑ (στο οποίο συμμετέχει και το ΤΣΑΥ) να απόσχει από οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.

Είναι σαφές ότι το ΕΤΑΑ βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και τα διαθέσιμα δεν επαρκούν ούτε για τις συντάξεις μετά από το αναγκαστικό κούρεμα των αποθεματικών του το 2012. Οποιαδήποτε άλλη «επένδυση» λοιπόν κρίνεται αντισυνταγματική και θα τους βρει δυναμικά απέναντι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδοντίατροι: Όχι στην μετατατροπή των αποθεματικών του Ταμείου σε ρέπος