«Καταπέλτης» η ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας – Νέες κινητοποιήσεις αύριο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη κυρίως της επαρχίας αναδεικνύει μέσα από σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ. Ταυτόχρονα καλεί τους πάντες σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις με την μορφή στάσης εργασίας και απεργίας για αύριο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας:

  • Κλείνουν τα Κέντρα Υγείας Αγροτικού και Αστικού τύπου το ένα μετά το άλλο
  • Την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη αναλαμβάνουν τα λειψά ΚΕΠ υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά κόσμο ΤΟΜΥ και οι ανύπαρκτοι οικογενειακοί ιατροί
  • Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ διακομίζει μεσάνυκτα γιατρούς του Κέντρου Υγείας που βρίσκονται σε ασθένεια με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο για να τσεκάρει τις αναρρωτικές άδειες. Που φτάσαμε!!!
  • Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου καλύπτεται ιατρικά με εντέλλεστε, αγροτικούς ιατρούς και εκ περιτροπής ιατρούς. Μετά μιλάνε για ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης!!!
  • Κέντρα Υγείας Νομού Πρεβέζης. Άκρως τουριστική περιοχή. ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ

Η κυβέρνηση δεν μεταρρυθμίζει, αλλά απορυθμίζει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στα πλαίσια εφαρμογής των Μνημονίων. Κλείνει το ένα μετά το άλλο Κέντρο Υγείας Αγροτικού και Αστικού τύπου και προσπαθεί να μας πείσει ότι την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα την αναλάβουν τα λειψά ΚΕΠ υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (κατά την κυβέρνηση ΤΟΜΥ) ή οι ανύπαρκτοι οικογενειακοί ιατροί.

Πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου το Κέντρο Υγείας Πάργας θα λειτουργεί πλέον μόνο με αγροτικούς ιατρούς. Μέχρι σήμερα εφημέρευε εκ περιτροπής , τώρα θα κλείνει στις 3 το μεσημέρι. Θυμίζει τράπεζα και όχι Μονάδα Υγείας.

Ο Συντονιστής του Κέντρου Υγείας Πάργας και Γενικός Ιατρός 67 ετών λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότησή του έμεινε μόνος του με 2 αγροτικούς ιατρούς για εφημερία, οι οποίοι ως γνωστών δεν δύναται να ανταποκριθούν σε σοβαρά περιστατικά. Ο ένας εκ των δύο αγροτικών ιατρών είναι σε αναρρωτική άδεια. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ παρά τις ενοχλήσεις τόσο της τοπικής κοινωνίας, της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και των συντονιστών των Κέντρων Υγείας της περιοχής δεν έδωσε καμία λύση.

Η περιοχή κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες το καλοκαίρι και έρχεται. Όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ βρήκε να λύσει το προβλήματα χωρίς προσλήψεις ιατρών.

Την Παρασκευή 20/4/2018 εξέδωσε εντέλλεστε σε δύο Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού να καλύψουν Κέντρο Υγείας Πάργας παρότι είχαν συμπληρώσει τον αριθμό εφημεριών, δουλεύοντας αν και είχαν προβλήματα υγείας. Οι δύο Ιατροί που πήραν την εντολή λόγω ασθένειας δεν παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάργας.

Τι έγινε μετά!!!

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ έφυγε από την Πάτρα και μεσάνυκτα εμφανίστηκε στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού. Ζήτησε επιτακτικά από τους γιατρούς να μεταβούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για να τσεκάρουν εκεί τις αναρρωτικές τους άδειες.

Η μία πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο συνοδεία δικούς της ανθρώπου. Η άλλη γιατρός είπε στον Διοικητή ότι δεν διαθέτει αυτοκίνητο και εκείνος την διέταξε!!! να πάρει ταξί. Όταν του είπε δεν έχει χρήματα για ταξί έστειλε ασθενοφόρο στο σπίτι της (ασθενοφόρα για τους ασθενείς έκτακτα περιστατικά δεν υπάρχουν).

Πράγματι η μία Ιατρός με αυτοκίνητο και η άλλη Ιατρός με Ασθενοφόρο διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε η ασθένεια τους !!! Μια τρύπα στο νερό έκανε ο κος Νικολόπουλος.

Πώς έλυσε το πρόβλημα; Την Κυριακή 22/4/2018 εφημέρευε το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Ανέστειλε την εφημερία του Κέντρου Υγείας, έβαλε λουκέτο και με εντέλλεστε έστειλε την μοναδική ιατρό να εφημερεύσει στο Κέντρο Υγείας Πάργας.

Το Κέντρο Υγείας Πάργας αλλά και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της περιοχής κανονικά εφημερεύουν καθημερινά. Οι πολίτες κάθε περιοχής δεν μπορούν να επιλέγουν ποια ημέρα θα αρρωστήσουν, όταν είναι ανοικτό το Κέντρο Υγείας.

Η κυβέρνηση, ο Υπουργός Υγείας αλλά και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αφήνουν τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής απροστάτευτους, θέτοντος σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με δεδομένη την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην Πανελλαδική Κινητοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/4/2018

  • Για την ΑΤΤΙΚΗ 5ωρη Στάση Εργασίας 10πμ – 3μμ
  • Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση

Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 10:30πμ έξω από την 1η ΥΠΕ Αττικής (Λεωφ.Αλεξάνδρας & Κηφισίας).

Στηρίζουμε την κινητοποίηση, την συγκέντρωση από κάθε γωνιά της χώρας. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ