Καταγγέλλει παρεμβάσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απερχόμενος διοικητής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με ευθείες κατηγορίες κατά του βουλευτή, Ανδρέα Μιχαηλίδη καθώς και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε η τελευταία συνέντευξη του κ. Γ. Επιτροπάκη ως διοικητή του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Επιτροπάκης είχε μια …κακή κουβέντα να πει σχεδόν για όλους επαναλαμβάνοντας ότι έκανε τα ανθρωπίνως δυνατά προκειμένου να φτιαχτεί «το χάλι της Παθολογικής κλινικής». Πρόσθεσε μάλιστα ότι σημαντικό ρόλο στο να υποβάλει  την παραίτηση του έπαιξε η άρνηση του υπουργού Υγείας να υπογράψει την πώληση του οικοπέδου, με τα χρήματα του οποίου θα αποπερατώνονταν η ανακαίνιση της Παθολογικής Κλινικής…

«Παραιτήθηκα και έπρεπε να φύγω διότι διαπίστωσα πλέον ότι έχει διαμορφωθεί από το «κυβερνών κόμμα» ένα διαφορετικό κλίμα και ένα άλλο κανάλι παράπλευρης διοίκησης του νοσοκομείου και αυτό άρχισε να διαφαίνεται σε πολλές περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Επιτροπάκης για να εξηγήσει λίγο αργότερα ότι οι τοπικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ  «άρχισαν άτσαλα και εξωθεσμικά να επεμβαίνουν στις ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου».

Και συνέχισε λέγοντας: «Παρότι στην αρχή με διαβεβαίωσε (ο βουλευτής) ότι με περιβάλει με εμπιστοσύνη και μου ζήτησε να παραμείνω αργότερα άλλαξε στάση και οι συνεχείς του παρεμβάσεις ήταν προσωπικές του επιλογές παρασκηνιακές και κομματικές, στην πορεία, δημιουργήθηκαν και πρωτόγνωρες καταστάσεις που ειλικρινά με προβλημάτισαν, με θορύβησαν και με κάνουν να ανησυχώ για το μέλλον του νοσοκομείου. Ζήσαμε καταστάσεις τις οποίες δεν φανταζόμασταν.  Στο νοσοκομείο έγινε κομματική επιδρομή. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ επενέβαινε  και ανακοίνωνε ονόματα και τοποθετούσε διοικητές στο νοσοκομείο.  Ο υπουργός κάθε βδομάδα μας καρατομούσε και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε παρασκηνιακά ανάλογες ανακοινώσεις. Ο βουλευτής παρενέβαινε, όπως προανέφερα, σε πολλά θέματα του νοσοκομείου ακόμα και για μετακινήσεις γιατρών ή  δήθεν τοποθετήσεις γιατρών που ποτέ όμως δεν πετύχαινε να γίνουν. Στο Κέντρο Πυργίου «κουμάντο» έκανε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ως μέλος του κόμματος. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβαινε και επέβαλε την τοποθέτηση κομματικών στελεχών στο Δ.Σ. του νοσοκομείου», ανέφερε ο κ. Επιτροπάλης.