Καταγγελίες της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ για «εικόνα διάλυσης στο Κ.Υ Παρανεστίου Δράμας»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Λειτουργική αποσύνθεση, φάρμακα ούτε για...δείγμα και αφόρητο κρύο καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για προμήθεια πετρελαίου βιώνουν οι λιγοστοί εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου στην Δράμα την ώρα που καλούνται να φροντίζουν και τους μετανάστες που φτάνουν στην περιοχή.

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση για το Κ. Υ. Παρανεστίου:
Κύριοι,
Βρισκόμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να σας διαβιβάσουμε την καταγγελία των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου Δράμας, αναφορικά με την πλήρη απαξίωση του εν λόγω φορέα και τη λειτουργική του αποσύνθεση.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας δε διαθέτει τα στοιχειώδη εφόδια ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κάτοικους της περιοχής, αλλά και στους μετανάστες που φιλοξενούνται στο παρακείμενο στρατόπεδο. Ειδικότερα, από την αρχή του χειμώνα μέχρι σήμερα, τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης πετρελαίου και ενώ το θερμόμετρο δείχνει μόνιμα υπό το μηδέν.

Επιπλέον τα φάρμακα είναι είδος πολυτελείας και σε πλήρη ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η καθημερινή αντιμετώπιση των προσερχόμενων περιστατικών. Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, η σχετική παραγγελία φαρμακευτικού υλικού έχει γίνει από τις αρχές Νοεμβρίου στην αρμόδια υπηρεσία της 4ης ΥΠΕ, αλλά παρότι παρήλθε δίμηνο, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από τους αρμόδιους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της χαοτικής και προσβλητικής, κατάστασης που επικρατεί, είναι το ακόλουθο: Ομογενής εκ Γερμανίας επισκέφθηκε το τοπικό φαρμακείο του χωριού και με δική του δαπάνη απέστειλε τα απαραίτητα φάρμακα στο κέντρο Υγείας προκειμένου να λειτουργήσει για μερικές μέρες. Τα σχόλια περιττεύουν…

Τα καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ είναι πολλά και δυσεπίλυτα, η υπέρβαση των οποίων επαφίεται εξολοκλήρου στις προσωπικές ενέργειες των εργαζομένων με την Πολιτεία να απουσιάζει εκκωφαντικά.

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Θεσσαλονίκης, μέλος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, απευθύνει ύστατη έκκληση σε κάθε αρμόδιο ώστε να λυθούν τα βασικά προβλήματα του Κ.Υ Παρανεστίου, κάτι που αποτελεί μια επανάληψη της ίδιας εικόνας σχεδόν σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Βορείου Ελλάδας, έχοντας πλήξει καίρια τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας εργαζομένων και κατοίκων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μπαλιόζογλου Γεώργιος Κυλούδης Παναγιώτης