Καταγγελία- φωτιά από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα

  • Iatropedia
Η μοναδική ακτινολόγος του παιδο-ογκολογικού τμήματος του "Αγλαΐα Κυριακού" έχει υποβάλλει την παραίτησή της, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να βρίσκεται στον αέρα. Αυτό καταγγέλλει η πρόεδρος του Συλλόγου, Μ. Τρυφωνίδου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το μοναδικό δημόσιο ακτινοθεραπευτικό τμήμα στην Ελλάδα το οποίο είναι εξειδικευμένο στην ακτινοθεραπεία παιδιών βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…

Όπως αναφέρει στα «Νέα» η πρόεδρος της Φλόγας Μαρία Τρυφωνίδη, η λειτουργία της κλινικής είναι ούτως ή άλλως προβληματική δεδομένης της υποστελέχωσής της… ¨Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «υπηρετεί ένας γιατρός, ο οποίος χρηματοδοτείται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και η σύμβασή του λήγει τον Σεπτέμβριο, και μια γιατρός διορισμένη στο ΕΣΥ, η οποία θα αποχωρήσει στο τέλος του μήνα».

Η κ. Τρυφωνίδου εξάλλου αποκαλύπτει ότι «ο Δημόκριτος θα αναγκαστεί να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος, αφού δεν θα υπηρετεί πλέον στην κλινική γιατρός του ΕΣ».

Ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρότι έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και έχει δεσμευτεί για την επίλυσή του, δεν έχει προκηρύξει τη θέση.