Καταγραφή  χρεών προς ΕΟΠΥΥ στο παρά πέντε! Όταν η κυβέρνηση αγνοεί ακόμη και τα χρέη της

  • Iatropedia
Έκτακτη συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των διοικητών των ασφαλιστικών Ταμείων προκειμένου να καταγραφούν οι οφειλές των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ που είναι...άγνωστες

Ευρεία σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και των προέδρων των ασφαλιστικών Ταμείων ώστε να καταγραφούν τα οικονομικά τους προβλήματα που προκύπτουν από τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και τη μη καταβολή Εισφορών. Στο πλαίσιο αυτό τα Ταμεία χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ ο οποίος αντίστοιχα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δικά του χρέη προς τους παρόχους του.

Ο υπουργός υγείας αναμένεται να ζητήσει την άμεση εκκαθάριση των οφειλομένων ώστε να γνωρίζει τελικά και πόσα οφείλονται στον Οργανισμό. Στόχος μετά από αυτό να προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές από τα Ταμεία, κάτι που ζήτησε και ο πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες, και στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ να μπορέσει να καταβάλει τα δικά του χρέη.

Να σημειωθεί πως παρότι με βάση τη νέα ρύθμιση τα ασφαλιστικά Ταμεία πρέπει να καταβάλουν καθημερινά τμήμα των εισφορών των εργαζομένων για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, εδώ και πολλές ημέρες στον ΕΟΠΥΥ δεν έχει φθάσει ούτε ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φύγε εσύ έλα ΕΣΥ! Πόσοι έφυγαν και πόσοι έρχονται στα νοσοκομεία

Η κρίση έφαγε πλαστικές και εκτόξευσε μπότοξ! Το τοπ 10 των ενέσιμων θεραπειών

Αύριο το καυτό ραντεβού τρόικας-ΕΟΠΥΥ! Τι θα ζητήσει

Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ! Πότε θα δούνε το χρώμα του χρήματος κλινικές και διαγνωστικά

Και απλήρωτοι και κουρεμένοι! Πότε θα εξοφληθούν οι πάροχοι της Υγείας