Κάταγμα… στο ΚΑΤ! Αδυναμία εξυπηρέτησης ασθενών λόγω έλλειψης προσωπικού

  • Iatropedia
Δραματική έκκληση νοσοκομειακών γιατρών για κάλυψη των κενών θέσεων σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας καθώς όπως λέει το σωματείο τους (ΟΕΝΓΕ) , ήδη θρηνούμε θύματα από έκτακτα περιστατικά. Διαβάστε τι έγινε το Σάββατο και πως η παθολογική κλινική του ΚΑΤ δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρουσιάζει το νοσοκομείο ΚΑΤ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν πια ούτε οι νοσηλευόμενοι ασθενείς.

Οι συνθήκες πλέον είναι τραγικές με αποτέλεσμα το περασμένο Σάββατο να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες της παθολογικής κλινικής.

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) επισκέφτηκε το Νοσοκομείο ΚΑΤ και συνάντησε τον Διοικητή, εκπροσώπους των γιατρών και τους εφημερεύοντες Παθολόγους, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει στο νοσοκομείο.

Άλλωστε πληροφορίες είχαν φθάσει ήδη στους εκπροσώπους του κλάδου ότι υπήρχε ολοκληρωτική αδυναμία της Παθολογικής Κλινικής του ΚΑΤ να ανταποκριθεί στις ανάγκες εφημέρευσης και κάλυψης των 450 ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και των εκατοντάδων ασθενών που θα προσέλθουν τη Δευτέρα που η Κλινική εφημερεύει για την κάλυψη της Αττικής.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Ο κανόνας για προσλήψεις στο χώρο της υγείας ένα προς 10 δεν έπρεπε καν να υφίσταται. Κατά τραγικό τρόπο όχι μόνο υφίσταται αλλά έχει μετατραπεί σε αναλογία μία πρόσληψη προς 89 αποχωρήσεις γιατρών και νοσηλευτών, οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε πλήρη κατάρρευση.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιληφθεί ότι οι ευθύνες της είναι βαρύτατες και ανάγονται πλέον στην ποινική δικαιοδοσία, αφού ήδη θρηνούμε αδικαιολόγητους θανάτους λόγω έλλειψης γιατρών στην κάλυψη των επειγόντων, σύντομα όμως θα θρηνούμε και θανάτους νοσηλευομένων ασθενών λόγω έλλειψης εφημερευόντων».

Πάντως αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας καθώς σε πολλά τμήματα αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής ακόμη και για 40 ασθενείς!

Δήμητρα Ευθυμιάδου