Καταφτάνουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια από την Ευρώπη

  • Iatropedia
Και πάλι στην χώρα μας από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών της Τρόϊκας, (ή μήπως να τους αποκαλώ Θεσμούς;) με σκοπό να λειάνουν το...έδαφος για την άφιξη των προϊσταμένων τους που θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ένας αρχικός έλεγχος της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα και τα διάφορα οικονομικά υπουργεία είναι ωστόσο επιβεβελημένος και έτσι το ξενοδοχείο Χίλτον θα δει πάλι μέρες 2012-2013 οπότε για να πιούμε έναν καφέ, έπρεπε να περάσουμε από ακτίνες Χ…

Πρώτη στάση των ανδρών και γυναικών των τεχνικών κλιμακίων θα είναι χωρίς αμφιβολία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ οι επισκέψεις τους θα πρέπει να αναμένονται στα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης…

Έτσι, εξαιρουμένων των κ.κ. Ρίσι Γκογιάλ και Ντέκλαν Κοστέλο (που διαδέχτηκαν τον Πολ Τόμσεν και τον Ματίας Μορς) το νέο πρόσωπο θα είναι ο Γερμανός Ράσμους Ρέφερ, ως διάδοχος του επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ. Ο κ. Ρέφερ μάλιστα έχει συμμετάσχει και στην …διάσωση της Πορτογαλίας και θεωρείται ο «σκληρός» της παρέας. Στην Πορτογαλία ο κ. Ρέφερ απέκτησε το παρατσούκλι «ζόμπι»επειδή ο μισθός του ως επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Νομισματικής Πολιτικής της ΕΚΤ άγγιζε τα 20.000 ευρώ!

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κοστέλο είναι γνώστης των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα καθώς συμμετείχε στην πρώτη αποστολή της Ε.Ε. τον Απρίλιο του 2010, οπότε είχε έρθει στην Ελλάδα για να συντάξει το πρώτο μνημόνιο.