«Καρδιολογία 2018»: Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ανασκόπηση των εξελίξεων , η εξέλιξη της καρδιολογίας στα Ιωάννινα από το 1990 έως σήμερα και η εικόνα της σύγχρονης καρδιολογίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της ανοιχτής εκδήλωσης για το κοινό, με τίτλο «Καρδιολογία 2018», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και του Cardio Cath Meeting 2018 Live Demonstration Course την προσεχή Παρασκευή 29 Ιουνίου το απόγευμα.

Έχουν περάσει 41 χρόνια, από την πρώτη επανάσταση στην επεμβατική καρδιολογία το 1977, όταν ο Andreas Gruntzig πραγματοποίησε την πρώτη αγγειοπλαστική σε νεαρό άνδρα 37 ετών. Έκτοτε, νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, των αρρυθμιών, νόσων των βαλβίδων της καρδιάς και της καρδιακής ανεπάρκειας, με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, έχουν βελτιώσει και συνεχίζουν να βελτιώνουν την αντιμετώπιση των καρδιολογικών ασθενών. Με αυτό τον τρόπο, βελτιώνεται η πρόγνωση και ελαχιστοποιείται η ταλαιπωρία των ασθενών.

Η μακρά διαδρομή της καρδιολογίας έχει συνοδευτεί από πολλαπλές και σημαντικότατες τεχνολογικές εξελίξεις με άριστα πλέον κλινικά αποτελέσματα.

Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο «Du Lac» (Aίθουσα Πανδώρα Α).

Οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβαπτισθούν στη σύγχρονη γνώση, ακούγοντας και συζητώντας με σημαντικούς καρδιολόγους, οι οποίοι θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα.

Πρόγραμμα «Καρδιολογία 2018»

Συντονιστής: Λ. K. Μιχάλης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Δ/ντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής,
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Ιωάννινα
20.00 – 20.15 Επεμβατική Αντιμετώπιση της Στεφανιαίας Νόσου
Ομιλητής: Δ. Αλεξόπουλος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Β’ Καρδιολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αττικόν», Αθήνα

20.15 – 20.30 Η σημασία της Κολπικής Μαρμαρυγής στην υγεία του πληθυσμού
Ομιλητής: Ι. Λεκάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής, Καρδιολογική Κλινική, Νοσοκομείο «Metropolitan», τ. Διευθυντής, Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Αθήνα

20.30 – 20.45 Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες
Ομιλητής: Δ. Κρεμαστινός, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας, τ. Διευθυντής, Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Ρόδος
20.45 – 21.00 Η εξέλιξη της Καρδιολογίας στα Ιωάννινα, 1990 – σήμερα
Ομιλητής: Δ. Σιδερής, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας, Αθήνα.

Θα ακολουθήσουν τιμητικές διακρίσεις του Δ. Σιδερή, Ομότιμου Καθηγητή Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του M. Rees, Professor.