Κάντε αποτοξίνωση με αυτό το δροσερό καλοκαιρινό smoothie

  • Iatropedia
Το καλοκαίρι είναι ενδεδειγμένη εποχή για να κάνετε αποτοξίνωση, επειδή η αυξημένη θερμοκρασία περιβάλλοντος βοηθάει στην κατανάλωση περισσότερων υγρών, που παίζουν πρωταρχικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Όταν, μάλιστα, το ρόφημα ή το smoothie που θα φτιάξετε αποτελείται από υλικά τα οποία έχουν συγκεκριμένα οφέλη να προσφέρουν στην υγεία σας, τότε το κέρδος είναι πολλαπλό.

Ένα τέτοιο smoothie είναι εκείνο που φτιάχνεται από καρπούζι και αγγούρι.

Τα αγγούρια έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας αποτοξίνωσης από το αλουμίνιο. Η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται επιστημονικά με νευρολογικές διαταραχές και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Επίσης, το διοξείδιο του πυριτίου παίζει κεντρικό ρόλο στην οικοδόμηση των οστών και του συνδετικού ιστού. Το καρπούζι προσφέρει πολλά περισσότερα από γεύση και άρωμα. Είναι μια πολύ θρεπτική δροσιστική τροφή.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, επομένως, είναι να τα συνδυάσετε. Πάρτε ένα ξεφλουδισμένο αγγούρι, κόψτε το σε κομμάτια και προσθέστε το στο μπλέντερ σε αναλογία 3/4 με κομμάτια καρπουζιού χωρίς τα κουκούτσια, βέβαια!

http://www.naturalnews.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλοκαίρι = smoothies! 4 εύκολες ιδέες με κάτω από 190 θερμίδες

Δύο smoothies που κάνουν καλό στην επιδερμίδα