Κανένα πρόβλημα με τις συμβάσεις των γιατρών- Ετοιμάζεται ρύθμιση για συμβάσεις και με νέους γιατρούς

  • Iatropedia
Σε φάση διαβούλευσης βρίσκεται η δυνατότητα στους νέους γιατρούς να συμμετάσχουν στο δίκτυιο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ενώ επικυρώνεται σύντομα η παράταση συμβάσεων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, συναντήθηκε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, για τα τρέχοντα ζητήματα του Οργανισμού.

Όπως ήταν φυσικό, το θέμα των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και στη διασφάλιση της πρόσβασης των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού ήταν το το πρώτο θέμα συζήτησης των δύο ανδρών με τον κ. Κοντό να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα…

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντός δήλωσε ότι το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας, έχει δώσει παράταση στις ισχύουσες συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2015. Οι παραπάνω συμβάσεις θα επικυρωθούν με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της παροχής υπηρεσιών από την πλευρά των συμβεβλημένων γιατρών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η διαδικασία σύναψης συμβάσεων με νέο πλαίσιο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους νέους γιατρούς να συμμετάσχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων, βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Στόχος όλων των πλευρών είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.