«Καμπάνες» θα ρίχνει ο ΙΣΑ σε όποιο γιατρό αποφασίσει να συμμετέχει σε διαφημίσεις

  • Iatropedia
Να διαφυλάξει το κύρος του ιατρικού σώματος και να προφυλάξει τους πολίτες από την κατανάλωση σκευασμάτων που διαφημίζουν παρανόμως γιατροί, είναι αποφασισμένο το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Εξηγήσεις αποφάσισε να ζητήσει άμεσα το ΔΣ του ΙΣΑ από τον γιατρό ο οποίος εμφανίστηκε σε διαφήμιση φαρμακευτικού σκευάσματος.

Τα μέλη του ΙΣΑ δηλώνουν έτοιμα να προασπίσουν την τιμή του ιατρικού σώματος αλλά και την ασφάλεια των πολιτών που πείθονται ευκολότερα για την αγορά σκευασμάτων εφόσον τους τα συστήνει γιατρός.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Υπόλογοι οι ιατροί που συμμετέχουν σε οποιασδήποτε μορφής προωθητικών ενεργειών φαρμακευτικών και συναφών σκευασμάτων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση να καλέσει άμεσα ιατρό που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ για την προώθηση συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος, για εξηγήσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι η συμμετοχή ιατρού σε κάθε τέτοια προσπάθεια προώθησης πωλήσεων συγκεκριμένων σκευασμάτων απάδει της αξιοπρέπειας του ιατρικού επαγγέλματος και συνιστά παράνομη πράξη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα παρακολουθήσει πλέον στενά το νέο αυτό φαινόμενο που κάποιες φορές ενδέχεται να θίγει τη δημόσια υγεία, στην προσπάθειά του να διαφυλάξει το κύρος του ιατρικού σώματος, πριν τούτο λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγίες ΙΣΑ για παραπλανητικές διαφημίσεις γιατρών! Τι δεν επιτρέπεται