Κάλπες με παρατράγουδα! Όλο το παρασκήνιο των εκλογών στον ΙΣΑ

  • Iatropedia
Μέρες τώρα είναι σε εξέλιξη η προεκλογική μάχη των γιατρών της Αθήνας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ αλλά και του νέου προέδρου στον ΙΣΑ. Η μάχη αυτή κορυφώθηκε με την αιφνιδιαστική διακοπή της εκλογικής διαδικασίας την Κυριακή 12 Οκτωβρίου το πρωί. Η ψηφοφορία σταμάτησε επειδή βρέθηκαν διπλοεγγραφές ονομάτων σε ψηφοδέλτια.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει ένταση στις παρατάξεις και οι κάλπες να ανοίξουν για να αφαιρεθούν τα ψηφοδέλτια. Ήδη όμως είχαν ψηφίσει περίπου 200 γιατροί και έτσι χρειάστηκε να ξαναψηφίσουν.

Βέβαια μ αυτά και μ αυτά η διαδικασία αμαυρώθηκε καθώς πολλοί γιατροί αποφάσισαν να μην ψηφίσουν.

Παρότι η διαδικασία συνεχίστηκε μετά από τη χρήση νέων ψηφοδελτίων που επανατυπώθηκαν δεν έλλειψε η ένταση μεταξύ εκπροσώπων παρατάξεων. Μάλιστα προς στιγμήν απειλήθηκε η ηρεμία της διαδικασίας από συνθήματα που επικράτησαν μεταξύ της ΑΡΣΙ και «Χρυσαυγιτών».

Στο μεταξύ όμως, μετά τα παρατράγουσα οι εκλογές συνεχίστηκαν κανονικά. Οι γιατροί ψηφίζουν σήμερα για δεύτερη ημέρα δεδομένου ότι η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα για τους συνδυασμούς που θα κόψουν…πρώτοι το νήμα της μάχης, αναμένεται να εξαχθούν αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Πάντως όλες τις προηγούμενες ημέρες επικράτησε έντονο προεκλογικό κλίμα μεταξύ των υποψηφίων ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο αγώνας δόθηκε και μέσα από τα social media. ΟΙ αιχμές και τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ των υποψηφίων γιατρών έδιναν και έπαιρναν ενώ Με αιχμές, πολιτικά χτυπήματα αλλά ενίοτε και με αλληλοκατηγορίες συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας για τους ιατρικούς συλλόγους.

Ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η σκληρότερη μάχη δόθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ο μεγαλύτερος της χώρας με 26.000 μέλη.

Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται στον στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού σταδίου ενώ οι παρατάξεις είναι συνολικά 14.

Ταυτόχρονα μέσα από τις εκλογές αυτές θα αναδειχθούν και οι εκλέκτορες για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Να σημειωθεί ότι το iatropedia.gr όλες τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε ενεργά στην ανάδειξη των απόψεων των υποψηφίων με δημοσίευση άρθρων και τη διεξαγωγή debate στο studio στο Μαρούσι.