Καλά πήγε η συνάντηση ΣΦΕΕ- Καρόνε στις Βρυξέλλες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την απευθείας διαπραγμάτευση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα ...επιμέρους (βλέπε νοσοκομειακό φάρμακο και clawback) εφόσον δεν αλλάξει κάτι στον προϋπολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, μπορούν να κάνουν ελέω Καρόνε οι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχανιών στην χώρα μας.

Το νοσοκομειακό clawback είναι το νέο «αγκάθι» που έφερε μαζί του το 2016 αλλά ο ΣΦΕΕ δεν προτίθεται να δεχτεί περαιτέρω…»τραυματισμούς» των επιχειρήσεών του χωρίς να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το αποφύγει.

Έτσι η χθεσινή μετάβαση αντιπροσωπείας του Συνδέσμου, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Πασχάλη Αποστολίδη, στις Βρυξέλλες είχε σκοπό να διαβεβαιώσει τον κ. Καρόνε ότι μια απευθείας συνεργασία των εταιριών με την ελληνική κυβέρνηση θα έχει καλύτερα αποτελέσματα για όλους και γι΄αυτό του παρέδωσε ολόκληρο σχέδιο δράσης… Ο κ. Καρόνε φάνηκε να αντιλαμβάνεται το δίκαιο των ισχυρισμών και το λογικό των επιχειρημάτων και έτσι η αντιπροσωπεία επιστρέφει στην Αθήνα με διαπραγματευτική δύναμη ώστε να μην εφαρμοστεί το νοσοκομειακό clawback.

Το μέτρο, που εν πολλοίς είναι παράλογο και ανεφάρμοστο, μπορεί αν συντελέσει στην εκ νέου ταλαιπωρία σοβαρά πασχόντων ασθενών αλλά και στην πλήρη καταστροφή κάθε καλής πρόθεσης επιχειρείν στην χώρα μας.

Διαβάστε εδώ το σχετικό μας άρθρο για το θέμα.