Και η ΕΙΝΑΠ στο πλευρό του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΙΝΑΠ
Το προφανές δικαίωμα του Βασίλη Δημάκη αναγνωρίζει ευθαρσώς η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και με σημερινή της δημόσια ανακοίνωση ζητάει με την σειρά της την "άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του".

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απαιτεί την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, για ελεύθερη παρακολούθηση των μαθημάτων του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι φοιτητής.

Ο Βασίλης Δημάκης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 16/03/18 και σε απεργία δίψας τα τελευταία 24ωρα. Το απολύτως δίκαιο και νόμιμο αίτημά του έχει λάβει διαδοχικές απορριπτικές απαντήσεις, παρά το γεγονός ότι πληροί όλες ανεξαιρέτως τις νόμιμες προϋποθέσεις για να γίνει αποδεκτό.

Η συγκεκριμένη στάση των κρατικών αρχών δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε απλά αποτέλεσμα της δυστροπίας κάποιου δικαστικού λειτουργού. Αποτελεί ακόμα μία έκφραση της αυταρχικής θωράκισης του κράτους. Δεν εκπλησσόμαστε, είναι επόμενο. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η αποθάρρυνση των πολιτών από το να εγείρουν οποιαδήποτε αντίσταση στην αδικία και η καλλιέργεια της ιδέας της παντοδυναμίας της κρατικής μηχανής, βρίσκονται μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, διευκολύνοντας μία διαρκώς κλιμακούμενη αυταρχικοποίηση και αυθαιρεσία της δικαστικής λειτουργίας. Οι υποθέσεις της Ηριάννας, του Τάσου Θεοφίλου, των διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών, το αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία.

Απαιτούμε από τους αρμόδιους υπουργούς και γενικούς γραμματείς Σταύρο Κοντονή, Κώστα Γαβρόγλου και Ευτύχη Φυτράκη, και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να σταματήσουν να αποποιούνται τις ευθύνες τους.

Απαιτούμε την άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στο Β. Δημάκη, όπως επίσης και τον τερματισμό της παρακώλυσης της άσκησης των δικαιωμάτων όλων των κρατούμενων της χώρας. Κανένα δικαίωμα και καμία ζωή δεν είναι αναλώσιμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλευρό του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη η ΟΕΝΓΕ