KAE: Τήρηση της νομιμότητας στην Υγεία χωρίς διακρίσεις!

  • Iatropedia
Η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας (ΕΚΑΕ) με αφορμή καταγγελία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης που αφορά στη λειτουργία κλινικών στην Κομοτηνή, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, κ. Κουρουμπλή, γνωστοποιώντας του ότι το καταγγελλόμενο Κέντρο Αποκατάστασης δεν αποτελεί μέλος της ΕΚΑΕ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με το «καθεστώς λειτουργίας» του εν λόγω Κέντρου Αποκατάστασης, ενώ παράλληλα καταγγέλλονται σοβαρές ελλείψεις και παρατυπίες…

«Έχοντας επισημάνει ότι ο έλεγχος αποτελεί προϋπόθεση για την ασφάλεια των νοσηλευομένων και την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, η ΕΚΑΕ καλεί τον υπουργό Υγείας να διερευνήσει άμεσα τις καταγγελίες γύρω από το συγκεκριμένο ΚΑΑ, απαιτώντας ταυτόχρονα την άμεση διακοπή λειτουργίας της μονάδας ως ΚΑΑ και την αναδρομική επιβολή προστίμων, όπως ορίζει η νομοθεσία, σε περίπτωση που οι καταγγελίες επαληθευθούν».

Πιο συγκεκριμένα η ΕΚΑΕ ρωτά τον κ. Κουρουμπλή αν το καταγγελλόμενο Κέντρο:

α) Πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας των ΚΑΑ ΚΝ (κλειστής νοσηλείας);

β) Διαθέτει βεβαίωση καλής λειτουργίας, ώστε να μπορεί να διατηρεί σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ;

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι η αλά καρτ τήρηση της νομιμότητας, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο κλάδο της Υγείας, αποτελεί μια «ανοικτή πληγή» για τη χώρα μας, μια πληγή που πρέπει να κλείσει άμεσα. Ως ο μοναδικός θεσμικός εκπρόσωπος των ΚΑΑ στην Ελλάδα, ζητούμε το αυτονόητο. Να εφαρμοστούν οι νόμοι και να τιμωρηθούν όσοι παρανομούν, χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους. Σε μια τέτοια προσπάθεια η Πολιτεία θα έχει ως σύμμαχο της την ΕΚΑΕ.

Η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ) αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό εκπρόσωπο των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Ελλάδα (ΚΑΑ). Τα 23 μέλη της ΕΚΑΕ συνιστούν ένα ευρύ δίκτυο, σύγχρονων και άρτια εξοπλισμένων ΚΑΑ, με σημαντική συμβολή τόσο στην εθνική, όσο και στις τοπικές οικονομίες. Βασικός στόχος της ΕΚΑΕ είναι η προαγωγή της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑπ) στην Ελλάδα και η διαρκής αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.