Κ. Λουράντος: Θα καταστρέψουν εκατοντάδες φαρμακεία αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν έχουν τέλος τα δεινά των ελευθέρων επαγγελματιών όλων των κλάδων, καθώς μετά την λαίλαπα του ΕΦΚΑ που ακόμα να κοπάσει, ήρθε κι άλλο "χτύπημα" στο μαλακό υπογάστριο με τη μη εξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα! Από την αιφνιδιαστική εξέλιξη πλήττονται ανεπανόρθωτα και οι φαρμακοποιοί με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κώστα Λουράντο, να αναφέρεται σε καταστροφή μιλώντας στο Iatropedia.

Όπως μας σχολίασε ο κ. Λουράντος, «καταστροφική για χιλιάδες φαρμακεία που αγωνίζονται για να επιβιώσουν είναι η πρόθεση της κυβέρνησης -παρά τις λεκτικές αλχημείες της αρμόδιας υπουργού- να αυξήσει τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι που είχαμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή για το νέο σύστημα εισφορών περίπου ενάμιση χρόνο πριν. Σε μια χώρα που μαστίζεται από την διαρροή επιστημονικού δυναμικού αλλά και την οριακή επιβίωση των λειτουργών της υγείας, η κυβέρνηση έρχεται να δώσει το τελειωτικό κτύπημα σε όλους».

Και εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ ότι «τα μέτρα αυτά αν εφαρμοστούν θα έχουν ως αποτέλεσμα όχι την διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά την ολοκληρωτική κατάρρευσή του. Είναι ανεφάρμοστα όχι γιατί δεν θα πληρώνουμε, αλλά γιατί δεν θα έχουμε για να πληρώσουμε τις εισφορές μας».

Αυτό που δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα τα μνημόνια, προσθέτει, έρχεται να το διεκπεραιώσει το υπουργείο Εργασίας και μάλιστα χωρίς τελικά να εισπράξει τίποτα γιατί «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»!