Εισβολή ιδιωτικών Νοσοκομείων στο ΕΣΥ

  • Iatropedia
Ένα βήμα πριν την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση καθώς το υπουργείο Υγείας προτίθεται να δημιουργήσει «σύμπλεγμα» δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων με επιχείρημα την εξασφάλιση φθηνότερων προμηθειών.

Μετά την εισβολή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στα δημόσια νοσοκομεία που μπορούν να αξιοποιήσουν 556 κρεβάτια του ΕΣΥ, πλέον και επισήμως ιδιωτικά νοσοκομεία θα ενταχθούν στο σύστημα προκειμένου να εξασφαλιστούν πιο φθηνά υλικά και υπηρεσίες.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημιουργήσει ένα …σύμπλεγμα νοσοκομείων που θα αποτελείται σε πρώτη φάση από 7-8 νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία θα συνλειτουργούν σε ότι αφορά τη διοίκηση, τις προμήθειες, αλλά και τη μίσθωση υπηρεσιών όπως φρούρηση, σίτιση, καθαρισμό κ.λ.π.

Το πρώτο δοκιμαστικό «σύμπλεγμα» νοσοκομείων θα αποτελείται μεταξύ άλλων από το Ερρίκος Ντυνάν, το Ωνάσειο, το Σισμανόγλειο, το Αμαλία Φλέμινγκ, την πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού καθώς και από ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. Θα ορισθεί κοινή «υπερδιοίκηση» και θα έχουν κοινές προμήθειες αλλά και υπηρεσίες ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να εξοικονομηθούν πόροι αφού βρέθηκε ότι τα περισσότερα ιδιωτικά νοσοκομεία αγοράζουν ακόμη και κατά 200 με 300% λιγότερο τα τρόφιμα αλλά και τα υλικά για τους ασθενείς.